S51-est vettem de az eladó nem tudott róla mondani semmit mert ő is kapta. Igy nem tudom, hogy bejáratós-e vagy sem. Mikor elér egy felsőbb fordulatot csörög az egész, szerintem a motorbol jön. Csak menetközben van ez. Üresjáratnál semmi. Vki?
Ez nem bejáratos.
lehet venni kéne bele egy másik dugút és fel kell fúrattatni.
A csörgés lehet az hogy neki9verődik a henger falának a dugó,de lehet akár valamelyik csapágy ,tűgörgő hibája is .
Erővel hogy áll?Van benne?tudod mihez viszonyítani?De aztán lehet akár kopogásos égés,beleérhet a gyertya,nincs benne hengerfejtömítés,ha lóg a láncod és cserés azi csöröghet,úgy nagyjából ennyi.
"Nem tudott róla mondani semmit" - vagy inkább nem akart. :) Én elhiszem, hogy vannak tudatlan eladók, akik még az általuk eladásra kínált motor pontos típusát sem tudják (vettem ilyentől motort többtől is), de azért a vevők is elég naivak tudnak lenni...
Biztos lehetsz benne, hogy nem bejáratós.
A Simson akkor simson ha csörög. Igen lehet bejáratós akár egy 40 éves motor is, mert tudod van olyan hogy felújítás, hengerfúrás, új dugattyú. És ezt be kell járatni.
"A csörgés lehet az hogy nekiverődik a henger falának a dugó" Ezt megmagyaráznád? Kérdező ne törődj a csörgéssel, arra figyelj hogy mindig legyen benne egy cirka 45 ös keverék, meg a blokkba olaj. Akkor nem lesz vele semmi bajod.
Najó,maradjunk a realitások talján.
Először is,ha egy "kapott"simsont vettél,akkor nézz utána hogy nem keresi-e valaki.
Ha pedig csörög zörög,akkor elég nagy esély van rá
hogy nem bejáratós.
Egyébként megnézed a blokkot alul,és máris látod hogy meg lett-e bontva.
Felső tűgörgő,rosszabb esetben alsó.
# 5/6
Ha kopott a dugattyú akkor van helye nekiverődni a persely falának és emiatt is csöröghet.
ezt olvastam már szak könyvben is és egy olyan szerelővel is beszéltem erről aki 20 éve a szakmában van a motorok terén és jó is benne.Természetesen ez is csak a csörgés egyik variációja lehet.
Én 20 éve simsonozok,de kopott dugóval még nemtalálkoztam.
Gyűrűkkel annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!