Sztereotípia. Miért van ez így?
# 8/10 fogadjuk bmw-véd van! :)
Miért csórók a suzukisok?mert fele annyit fogyaszt mint egy bmw?vagy hogy egyáltalán nem kell szervízbe vinni ha meg még is akkor nem hagyja ott az ember a gatyáját?
Miért hiszi azt mindenki hogy egy suzukis irigykedik másra? :)
Lehet hogy népautó de ha mai benzinárakat és szervízdíjakat nézzük akkor az ver minden autót mert olcsó és jó megbízható kocsikat gyártanak.
Amúgy a bmw-gyárnak Én is írnék hogy szereljenek bele irányjelzőt vagy ne áruljanak a szalonban jogosítványt a kocsi mellé!!! :)
11-es!
Na látod... Bmw-t sem azért vesz az ember hogy ne kelljen indexelnie... nem a kocsitól lesz más az ember... arról nem egy márka tehet,nem a tárgyak,hanem az ember szelleme (amit írtam azért írtam,hogy érezd milyen mikor általánosítanak)!
Azért mert én BMW-vel járok ,attól még nem nézem le a suzukit sem(sőt ismerőseim körében sok suzukás van,néha el lövünk 1-1 poént a márkáinkról és kész...)
Szóval a sztereotípia azért sztereotípia mert nem úgy van a valóságban (vagy csak 0,5 -1 % az akiknél így van)!
Sokan csak dobálóznak a "szak"szavakkal miközben azt sem tudják mi az/mi az eredete/ eredeti jelentése! Na bummmmm...
Én csak a bmw-sektől félek,és ezt megkérdezheted egy csomó motorostól is és ők is ugyanezen a véleményen vannak,jó vannak normális tagok is de tudod aki már drágább géppel megy azt nemigazán érdekli a közlekedésben résztvevő többi szereplője.Én a legtöbb majdnem balesetet bmw miatt szenvedhettem volna el ha nem lettem volna előzékeny és nem figyelnék külön oda rájuk.És ezt nem azért írom mert irigykedem rájuk hanem azért mert állandóan ők veszélyeztették legtöbbször az életemet.
Szóval ez nem sztereotípia hanem tapasztalat.
Hát te tudod... csak azért mondom,mivel nem mindenki ilyen (nekem is BMW-m van és szeretek vezetni... de nem szabálytalankodok... vagy legalábbis nem próbálok,lehet 1-2szer beesik néha szabálytalankodás,hisz emberek vagyunk,hibázunk és senki sem vezet teljesen szabályosan... persze emberi életet kockáztató hibába sosem estem)!
Az én kisebb koccanásom egy hölgy végett volt,szóval én meg bizton állíthatom,hogy az idősek és nők miatt volt párszor éles helyzetem!
Igen az idősek és a nők is külön témát lehetne róluk írni,öregek nem látnak de nyomják,vagy csak nyugisan gurulgatnak,de viszont sok nőnél észrevettem már hogy félméter-méter játéka van az úton mint egy részegnek és útközben telefonálók is elég nyomottak.
De a bmw-seknél sem az összeset szidom,csak a nagyját mert tényleg legtöbbször elég érdekes emberek vezetik és elég érdekesen.Ezentúl a motorozáshoz láncot fogok kötni a kezemre és ha megint egy rám akarja húzni a kormányt valamelyik idióta annak szétcsapkodom a kocsiját.
A BMW be nem kell index (ezt BMW -s körökben mindenki tudja ugyanis sávváltásnál a lóerők muzsikálnak nem kell lehúzódnia senkinek szépen kigyorsítja a mellette cammogót aki elé be fog sorolni...) a Suzuki életveszély, aki nem ad a saját élete biztonságára az meg is érdemli, a fogyasztásról annynit hogy egy 1.9 -es dízel A4-es Audi 5 litert eszik százon, és megy 240-et végre ;)
Ha megfigyeltétek nem csak az autó változtatja meg az ember önmaga megítélését, hanem a külseje is, a ruházata is pl, ha valaki öltönyben flangál egész nap az arrogáns, vagy fontosnak érzi magát, miközben lehet hogy ugyan olyan hétköznapi ember mint aki sportosan öltözködik, vagy trógerül. Inkább az igényesség szól bele itt a dologba. pl aki edz és izmos az is néha felvág erre ,és visszaél vele, másokat alacsonyabb rendűnek gondol amiatt hogy van rajta + 30 kg izom..stb , a lányok szintén ha felken 2 kiló sminket máris szebbnek érzi magát és gondolja hogy bármit megtehet, főleg a férfiakkal...
visszatérve az autókra szerintem (mint motoros is) én a kis régi alulmotorizált nyomorék autók sofőrjeit tartom a legveszélyesebbnek, általában nők vagy öregek (öreg nők) vezetik ilyen fiat cinquecento és társaik... szeretnek nem körül nézni főútra való kanyarodás előtt... a legtöbb motoros baleset ilyenekből adódik nem a nem indexelő BMW sekből, mert az a BMW -s az az összes többinél jobban figyel mindenre, csak szeret vagányabban vezetni...
vannak még a motorosok körében is kategóriák: Sport motoros aki 200-al megy városban, mert mindenképp késztetést érez rá, nem lehet lassan menni azzal a motorral. A robogós aki az autópálya bevezetőszakaszán is 60-al kullog ahova fel sem mehetne, az Endurós aki terepnek nézi az aszfalt utat is és járdán, lépcsőn, játszótéren át semmi nem akadályozza a haladásban :) és van a Chopperes aki egy elnehezült sumo bajnoknak érzi magát még ha 60 kiló is az ember :) lassan és hangosan kell közlekednie, néha meglódul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!