Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rotakapámban megszűnik a...

Rotakapámban megszűnik a gyújtás 4-5 percenként kb, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mágnesgyújtással van szerelve, OHV vezérlésű 4T motor. Először üzemanyagra gyanakodtam, kitakarítottam az egész szívórendszert (levegő útja végig, karbi minden) és rájöttem hogy szikra nincs mikor megáll. Minden érintkezőt megcsiszoltam, megnéztem sehol semmi baj, talán rossz hőétrékű gyertya lehet benne, na de akkor is a szikra is megszűnik? Vagy a gyertya a rossz?

2013. jan. 31. 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen fajta motor? Briggs? Alltalaban a gyujtotekercs ha megmelegszik akkor csinal ilyet. Egy ujj gyujtotekercs segithet az ugyon. Ha honda akkor szokott rajta olajszintjelzo lenni, lehet az a ludas. Ha Kubota akkor biztos hogy gyujtotekercs!
2013. jan. 31. 21:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Alfa Centauri 6,5 HP ez van ráírva de sztem sz@r magyar összedobott kaki az egész... nem tudom milyen motor lehet benne, am nem rossz csak ez a bibi van vele
2013. febr. 1. 15:40
 3/9 A kérdező kommentje:
azt hogy tudom kimérni, h a gyújtótekercs-e a rossz? szakadást tudok műszerrel nézni :))
2013. febr. 1. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Hat arrol meg nem hallotam, de ez az en bunom. Megnezni ugy tudod amikor megall leveszed a gyertyapipat, fogsz egy jo gyertyat lerakod a motor fem vazahoz, megrangatod, ha szep sotetkek a szikra akkor jo, ha vekony lilas esetleg pirosas vagy nincs akkor rossz.
2013. febr. 1. 21:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, ez segített, mert amikor leáll, megnéztem és nincs szikra, aztán kis idő múlva megint indul, érdekes, gondol egyet és leáll, valószínű akkor tényleg a tekercs a rossz. Köszi!
2013. febr. 2. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs mit :)
2013. febr. 3. 01:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Bementem egy jól menű üzletbe itt Pest megyén, s azt mondták (mondjuk én is tudtam) hogy ez a márka még nem hallott emberfület...kérdezem hogy MTD-hez lenne gyújtótrafó? "természetesen" úgyhogy ennyit a nevenincsről..:))
2013. febr. 5. 17:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor gondolom jo lett a cserevel :) A legres 0.05" hivatalosan a lendkerek es a tekercs kozott
2013. febr. 5. 22:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem vettem bele mert MTD-hez volt, ehhez a nevenincshez nem találni alkatrészt. Légrés akörül lehet így szemre :)
2013. febr. 6. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!