Miért nem jó gázos az Ladám?
Hali!
LPG-s 1500-ös ladám, nem fogadja el a gyári, 5-10 fok előgyújtást, csak a nagyobb 20-25 fok körülit. Ez normális? Próbáltam visszaállítani, benzinen működget, valahogy gázból is úgy ahogy most elketyeg, de a fogyasztása, megugrott kb 3 literrel...
mit tegyek? .... tegyem vissza a 20-25 fokos előgyújtást??
elelktronikus gyújtás van az autón, de kipróbáltam azt is, hogy egy régebbi, leszerelhető vákumdobra ráduktam alapjáraton a vákumcsövet, és ott is megmozdult, húz rú, ami szerintem nem túl jó, hiszen ennek ha jóltudom csak fordulaton kellene működnie
De akkor ezekszerint az a legjobb, ha visszaállítom a 20 fok köröülire...bár ez esetben az autó 100-110 kmH-nál nem bír többet menni, és ígyis 9 liter körül eszik. Ez normális, vagy valamit lehet kezdeni vele?
Valamit biztosan lehetne, hiszen többet kéne menni vagy kevesebbet fogyasztania...
Mi miatt állítottál gyújtást? Vagy hogy kezdődött ez az egész "epizód"? Korábban ment és fogyasztott normálisan?
ha 20-25 foknál lejebb viszem az előgyújtást, automatikus jelenségként elkezdd nőni a fogyasztás... vagy lehet hog ha hátrább húzom a gyújtást, akkor vissza kéne vennia gázmennyiségből?
Azért toltam ki a gyújtást régebben, mert alacsony előgyújtással ugrált, rángatott, alig volt alapjárat, persze most gázról van szó!
Csak kicsit ez szomorít el, hogy ennyit bír menni gázon, és iylen beállítással?!... furcsállom sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!