Nagyon sok nyest(vagy menyét?) van a környékünkön és bemásznak a motortérbe,megrágják a vezetékeket,vagy volt h a fékcsövet...
Tudnátok mondani valami módszert hogy mivel riaszthatom el őket a kocsitól?
Van valami riasztó,spray,vegyszer stb ami hatásos?
2013. jan. 15. 20:35
1/10 anonim válasza:
Rakd körbe a kocsit kartonlappal. Amit jó alaposan bekensz egérragasztóval. Na ha abba belemászik akkor valószínű elmegy a kedve az autód környékétől.
2013. jan. 15. 20:49
2/10 anonim válasza:
Azt mondják, a kutyaszőr hatásos. Azt nem tudom, hogy tényleg hat-e vagy csak a tulajdonosok tudatában okozott abbéli változás, miszerint "á most akkor úgysem lesz nyestrágás, ha van kutyaszőr" tartja távol ezeket a cuki kis állatkákat (akik milliós kárt tudnak okozni a kábelkötegben pl.) azt nem tudom. Ám sokan ezt használják és elégedettek vele, az tuti.
2013. jan. 15. 20:52
3/10 anonim válasza:
heeegany, megértelek én téged, de szerintem ők voltak itt előbb, mint mi az autóinkkal. Azon kívül a nyest nem ember, akit egyszer megszégyenítenek és örök életre elmegy a kedve a dologtól. A nyest igen rafinált, imád bemászni az üregekbe és rágcsálni is szeret. Nem hiszem, hogy egy ilyen akció elvenné a kedvét, de jót sem tenne neki.
2013. jan. 15. 20:55
4/10 anonim válasza:
Bemész kutyakozmetikába kérsz 2 marok kutyaszőrt ezt beleteszed 2db nylon harisnyába és ezeket pedig a motortérbe. Ismerősöm ugyan ezt csinálta és neki bevált.
2013. jan. 15. 21:28
5/10 anonim válasza:
Nyest "nagy" állat, ragasztó nagy kárt nem tesz benne, de pár percet vergődne benne, ami ha elég ijesztő számára akkor legközelebb lehet elkerüli.
Legalábbis az egerekből kiindulva, amik elég ha 2-3 alkalommal végignézik egy ragasztós lapon a társuk vergődését(ez egerek ki nem másznak belőle) és többet nem mennek arra...
Vagy vannak ilyen elektromos rágcsáló riasztó kütyük is.
Kutyaszőrt meg már írták.
2013. jan. 15. 21:33
6/10 anonim válasza:
Yah vagy másik módszer amit már hallottam itt-ott:
Tarts kutyát, vagy intézd úgy hogy a kerekeket megjelölje egy kutya :D (bár szerintem ez csak az első esőig tart)
2013. jan. 15. 21:35
7/10 anonim válasza:
Nekünk van kutyánk és amikor olyan helyen vagyunk, hogy egyetleg felmerülhet az hogy nyest jön akkor kétszer háromszor átjáratjuk vele az autót (kívül belül) és még ha gondolod a motor térbe is tehetsz kutyaszart zacskóban vagy a kutyaszőrös megoldás is jó. Az meg elég szomorú, hogy pár ember milyen humánus módszert választana, még ha nem is védett Magyarországon.
2013. jan. 15. 23:15
8/10 anonim válasza:
Kettil-nél a pont ........nálam is ez vált be .
Én egy osztrák ismerősömtől kaptam a tippet aki súlyos pénzeket fizetett mindenféle kütyüért ..de ez megmentette..:)
2013. jan. 16. 17:59
9/10 anonim válasza:
Nah, akkor kipróbálom én is, mert a szomszéd X5-ösén 750 ezret rágott szét az kis virgonc egy kábelköteg képében. Már ígértek nekem kutyaszőrt :)
2013. jan. 17. 01:13
10/10 anonim válasza:
A motortérben konkrétan hová kell tenni a kutyaszőrt??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!