Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért merül le az autó, mi...

Miért merül le az autó, mi lehet rossz?

Figyelt kérdés
Vanegy kis Bravom ami nagyon karbantartott azonban ilyenkor télen 2 nap után lemerül az akksija. Az akku nem lehet rossz,mert egy S5 Silver BOSCH akku ami 30ezres kategória tehát az kizárva. Saruk ilyen aranyozott csoda,generátor önindító,és kábelei újak. Mi az a fogyasztó ami leszívja az akksit szerintetek?

2013. jan. 12. 23:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Lehet csak fel kéne tölteni egyszer rendesen töltővel az akkut. Ez a beindítom és kicsit rátölt egy butaság. De tipikus, hogy tulaj szerint a kocsi nagyon karbantartott közbe 2 nap múlva be se indul :):):)
2013. jan. 13. 12:55
 12/23 A kérdező kommentje:
A karbantartottságot arra értem hogy bár egy 11 éves OLASZ autórol van szó de elég sokminden új benne :) Motorgenerál,új váltó,jó futómű,sportfékrendszer,friss fényezés,rendszeres olajcserék,futóműállítás félévente,rutinellenőrzés negyed évente márkaszervizben stb stb... Erre értettem :) Az 1 hónapot tényleg rosszul írtam meg mert kb 4 hónapos! De az előző akkuval is ez volt hogy télen hidegbe 2 nap után nem indított...Nyáron 5,de az sem normális. És vittem már autóvillamosságishoz azt mondták hogy minden tökéletes,nem értik mi okozza a hibát,de valami rejtett hiba. Vagy csak én vittem rossz autóvillamosságishoz? Már azon gondolkodom h úgy ahogy van az összes kábelt kivetetem benne kerül amibe kerül ,de legyenek benne újak és normálisak. Szerintetek ez megoldhatná a problémám, vagy keressek inkább még autóvillamosságit? A márkaszervizbe sem tudtak mit mondani,és ezt leszámítva tip-top autórol van szó :)
2013. jan. 13. 14:50
 13/23 A kérdező kommentje:

00:20

Tűz azért nem hiszem hogy keletkezne...mire vannak a biztosítékok? Nameg ha mégis akkor az utastérben elöl-hátul tűzoltókészülék van.

2013. jan. 13. 14:52
 14/23 A kérdező kommentje:

12:55

A rátöltést' csak ritkán csinálom mert szinte minden nap megyek az autóval 30-40Km-t.

Ha meg nem megyek, akkoris a rátöltést úgy gondolom hogy beindítom és hagyom üresbe járatni 20 percig,és akkor visszatölti a generátor teljesen. Ebben biztos vagyok,mert szaki mondta....Elvégre nem mond hülyeséget nem? Nyáron mikor nyaralni voltunk 2 hetet, az autót nem vittem magammal hanem a szomszédot kértem meg hogy indítsa be 5 naponként hogy ne merüljön vissza,és nem is merült. Ez a hülye lemerülés baromság meg nem tudom mi,de egyszerűen nincs olyan szaki aki azt mondja hogy kérem EZ a hiba ezt kell csinálni. Tudsz vmi jó szakembert?

2013. jan. 13. 14:56
 15/23 anonim ***** válasza:
"Ha meg nem megyek, akkoris a rátöltést úgy gondolom hogy beindítom és hagyom üresbe járatni 20 percig,és akkor visszatölti a generátor teljesen. Ebben biztos vagyok,mert szaki mondta...." Azonnal felejtsd el ezt a szakit, mert nem ért hozzá. VEGYÉL EGY AKKUTÖLTŐŐŐŐŐT!
2013. jan. 13. 15:38
 16/23 anonim ***** válasza:
Szóval az akkud igazából soha nincs rendesen feltöltve, mindig épp lemerülés határán áll. Akkutöltővel egy éjszaka alatt fel tudod tölteni (pl egy 55Ah akkunak ha lemerült, 10órát kell tölteni 5,5A-rel! 20perc kb semmire se elég) Plusz az új akkutöltőt tudnak csepptöltést , amivel rajta tudod hagyni a töltőt akár évekig minden gond nélkül. Egy lakatfogóval kéne csak megnézni, hogy ha minden le van kapcsolva, nem megy a motor se, mennyi a fogyasztás. Lakatfogóhoz még megbontani se kell semmit, sarut se kell levenni.
2013. jan. 13. 15:42
 17/23 A kérdező kommentje:

Akkor a szaki hülyeséget beszélt?

Azt mondta a generátor nem 2 amperral tölt mint a normál akkutöltő, ezért 20 perc után a generátor teljesen feltölti az akkumulátort. Ha ez nem így lenne akkor minden másnap lemerülne sok autó,hiszen munkába járó emberek mennek autóval akiknek autóval csak 15 percre van,bkv-val meg vagy 35 perc... Akkor mindenkinek lemerül a kocsija?Tény hogy a sok indítózás sokat kivesz az akkuból de bizonyos motorjárás/km után az visszatöltődik. Vagy mégis mennyit kell hogy autózz a teljes töltésig 2-3 órát? :) Ezzel nem értek egyet.

2013. jan. 13. 17:53
 18/23 anonim ***** válasza:
Generátor valóban többel tölt, de akkor se elég 20perc. Teljes feltöltéshez jópár órát kell menned. 20perc egyhelyben járatás annyi mint halottnak a csók. De higyj a szerelődnek, hisz látszik ért hozzá, simán feltölti az akkut és nem is merül le utána :)
2013. jan. 13. 18:05
 19/23 A kérdező kommentje:
Mégis ér valamit, hisz így h indítom sosem merül le. Csak néha uncsi csak azért lemenni a garázsba h indítsam. Jobb lenne ha kitalálnák végre mi a hibája :)
2013. jan. 13. 20:50
 20/23 anonim ***** válasza:
Ahhoz hogy kitalálják el kéne vinni másik autóvillamosságihoz! Anélkül nagyon nehezen fogja bárki is hozzád vágni a megfejtést!!!!!
2013. jan. 13. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!