Van valaki rajtam kívül a világon, aki ugyanígy utálja az automata váltókat?
Én manuál párti vagyok, de a dsg váltó elég jó
Sosem ültem cvt-s váltós kocsiba de azt biztos nem tudnám megszokni, fura lenne.
2-eske vagyok
Szerintem kicsinyesség, hogy emmiatt kétfelé szakad a tábor, és lapáttal dobáljátok egymásra a fikát.
Volt automata kocsim is, azt is meg lehet szokni, sőt bizonyos szempontból még szeretni is lehet.
Azt is rá lehet venni arra, hogy akkor váltson amikor én szeretném, csak ki kell tapasztalni, érezni kell.
Nagyon kényelmes tud lenni pl városban dugóban araszolgatáskor.
A nagy előnye, hogy ha a megfelelő olajat és gondozást kapja, gyakorlatilag a kuplungja és a váltója soha nem megy tönkre.
Persze vannak hátrányai is.
Az általam felsorolt előnyök ellenére mégis a manuális váltós autókat szeretem én is.
Továbbá egyetértek azzal a véleménnyel is, hogy az automata válót a szerényebb vezetési képességgel, tudással megáldottaknak találták ki.
Azért, hogy legalább a kuplung és a váltó kezelése ne vonja el a figyelmüket és ne zavarja őket vezetés közben.
Az olyanoknak, mint akit néhány napja láttam.
A csaj, sík úton, kb a 8. próbálkozásra tudott csak elindulni, a manuál váltós üzemmeleg DIESEL! autóval, akkor is meglehetősen rángatózva.
Az azt megelőző próbálkozásai kivétel nélkül a motor lefulladásával végződtek.
Hozzáfűzöm: nagy kedvencem a VW mellett a Mercedes, csak az a gondom, hogy a C osztály felett (E - SLSAMG)csak automatával kapni. Rendben van, hogy ezeket nem proliknak adogatják, de főleg az AMG bivalyokban simán elférne egy pakolgatós valtó.
Egyébként korábbihoz szólok: nem a buszosokról és kamionsofőrökről beszélek. Tudom, hogy nekik sokkal könnyebb automatával, ezzel tisztában vagyok, sőt. De most a személyautósokról van szó!
20:24 végre egy értelmes hozzászóló...én is kurv@ára unom már a povokatív kérdéseket
amúgy ne idegesítsd fel magad ezen, valószínű, hogy csak egy béjemvés hü'legyerekről van szó aki a bontó szökevényével "driftel" a hóban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!