Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van valaki rajtam kívül a...

Van valaki rajtam kívül a világon, aki ugyanígy utálja az automata váltókat?

Figyelt kérdés
Szerintem egyszerűen hozzátartozik az autóvezetés agyonreklámozott képéhez a kézzel történő váltás!

2013. jan. 12. 18:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
személy szerint én is manuális párti vagyok, de el tudnék viselni egy Tiptronic váltós automata audit is, mentem már olyannal, nem rossz, de én szerintem maradok a manuálisnál, nekem hozzátartozik a vezetéshez hogy kéz a váltón, aztán szórod a sebességeket.
2013. jan. 12. 19:31
 12/24 anonim ***** válasza:

Én manuál párti vagyok, de a dsg váltó elég jó

Sosem ültem cvt-s váltós kocsiba de azt biztos nem tudnám megszokni, fura lenne.

2013. jan. 12. 19:36
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

2-eske vagyok

Szerintem kicsinyesség, hogy emmiatt kétfelé szakad a tábor, és lapáttal dobáljátok egymásra a fikát.

2013. jan. 12. 19:37
 14/24 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy egyes autókat csak manuális, mig másokat csak automataváltóval tudok elképzelni.
2013. jan. 12. 19:38
 15/24 anonim ***** válasza:

Volt automata kocsim is, azt is meg lehet szokni, sőt bizonyos szempontból még szeretni is lehet.

Azt is rá lehet venni arra, hogy akkor váltson amikor én szeretném, csak ki kell tapasztalni, érezni kell.

Nagyon kényelmes tud lenni pl városban dugóban araszolgatáskor.

A nagy előnye, hogy ha a megfelelő olajat és gondozást kapja, gyakorlatilag a kuplungja és a váltója soha nem megy tönkre.

Persze vannak hátrányai is.

Az általam felsorolt előnyök ellenére mégis a manuális váltós autókat szeretem én is.

Továbbá egyetértek azzal a véleménnyel is, hogy az automata válót a szerényebb vezetési képességgel, tudással megáldottaknak találták ki.

Azért, hogy legalább a kuplung és a váltó kezelése ne vonja el a figyelmüket és ne zavarja őket vezetés közben.

Az olyanoknak, mint akit néhány napja láttam.

A csaj, sík úton, kb a 8. próbálkozásra tudott csak elindulni, a manuál váltós üzemmeleg DIESEL! autóval, akkor is meglehetősen rángatózva.

Az azt megelőző próbálkozásai kivétel nélkül a motor lefulladásával végződtek.

2013. jan. 12. 19:49
 16/24 A kérdező kommentje:

Hozzáfűzöm: nagy kedvencem a VW mellett a Mercedes, csak az a gondom, hogy a C osztály felett (E - SLSAMG)csak automatával kapni. Rendben van, hogy ezeket nem proliknak adogatják, de főleg az AMG bivalyokban simán elférne egy pakolgatós valtó.

Egyébként korábbihoz szólok: nem a buszosokról és kamionsofőrökről beszélek. Tudom, hogy nekik sokkal könnyebb automatával, ezzel tisztában vagyok, sőt. De most a személyautósokról van szó!

2013. jan. 12. 19:57
 17/24 anonim ***** válasza:
76%
...ja és még valami. sokan vesznek manuálisat, mondván "én tudok vezetni, automata a pancseroknak kell" (talán itt is néhányan), és aztán játszák a janit az utakon, este meg a hiradóban látjuk az eredményét.. lehet hogy nekik is automata kellett volna. szóval attól hogy azt mondjátok, automata annak kell aki nem tud vezetni, lehet, hogy ti sem, majd kiderül éles helyzetben..
2013. jan. 12. 20:30
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

20:24 végre egy értelmes hozzászóló...én is kurv@ára unom már a povokatív kérdéseket

amúgy ne idegesítsd fel magad ezen, valószínű, hogy csak egy béjemvés hü'legyerekről van szó aki a bontó szökevényével "driftel" a hóban...

2013. jan. 12. 20:36
 19/24 anonim ***** válasza:
hát az lehet, ez a tipikus szerintem is..:D
2013. jan. 12. 20:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Akkor írok valamit a manuális váltó megvédéséhez. Ne sértődjön meg senki, de mikor családi autót vettem, fontos volt a fogyasztás, és nekem a plusz literek/100 km igenis számítottak. Ezért manuális váltóval felszerelt autómobilt vettem. De hogy az autómatáról is írjak valami pozitívumot, szívesebben vezetnék olyat, mert kényelmesebb, nem véletlenül találták ki, és terjed egyre jobban. Dehát két fizetésből élünk, van két lányunk, és számítanak a megspórólt forintok. Nem okoz nehézséget a sebességek közti váltás, és ha nem volna drágább az autómata váltós autó fenntartása, akkor biztosan az mellett döntöttem volna.
2013. jan. 12. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!