Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kedves Francia autó fanok! Mi...

Kedves Francia autó fanok! Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy cikket a TotalCar-on. A "Népítélet" alapján (10 ezer ember értékelése) készítettek egy összesítést.

Ebből kiderül, hogy az értékelések alapján melyek a legrosszabb kocsik.

Íme az 5 leghitványabb kocsi:

5. Peugeot 307

4. Alfa 147 (nini egy Olasz, mily meglepő:))

3. Citroën C3

2. Renault Laguna (nocsak-nocsak a sokat dicsért Laguna:) a második legvacakabb kocsi)

1. Citroën C4

Na szóval tényleg a francia kocsik is épp oly megbízhatóak mint a Német vagy a Japán kocsik?

Hogy is van ez?:)

2013. jan. 7. 16:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
38%
Ki a fene akarná szopatni magát egy francia kocsival?
2013. jan. 7. 16:29
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Habár én nem szeretem a francia autókat, nekem az a véleményem, hogy megint csak "kelteni akarod a hangulatot", konfliktust keresni a neten keresztül.

Bár végülis ha neked ez okoz örömet...

2013. jan. 7. 16:29
 3/20 A kérdező kommentje:

Nem akarom én a hangulatot kelteni.

Csak pusztán kíváncsi vagyok arra, hogy azok akik magabiztosan kijelentik, hogy a francia kocsik jók ezt mivel magyarázzák!

2013. jan. 7. 16:33
 4/20 anonim ***** válasza:
38%

A felesleges hangulatkeltésen túl..

Az 5 leghitványabb kocsi a Népítéletek alapján. Szoktad te olvasni a népítéleteket? Ír oda egy két akkora surmó, meg rengetegen megveszik a szemetet olcsón, aztán lepontozzák, hogy sz@r.. Mert ugye a Népítéleteknél nincs bontva, hogy újonnan vagy használtan vetted ( persze meg van adva a vételi km ha jól emlékszem, de az használtnál pl akármennyi lehet). Ha abból indulunk ki, hogy az itthoni piacon levő használt autók 75%-a hulladék, és a Népítéletek író mondjuk 60%-ban használtat vesznek ... Meg megvesszük mondjuk a 4-5 éves Citroent - aminek lehet épp visszahívásos baja van- de nem visszük el márkaszervizbe, mert majd Józsi bá a sarkon egy 10-esé megcsinálja...

Azért egy Adac vagy hasonló csak mérvadóbb lenne nem?

A Lagunához tudok csak hozzá szólni. Ismerősök között volt aki megvette(Laguna I 0km-rel), majd 260 000km-nél tetőre vágta, tk. Abban a 260 000km-ben csak kötelező szervizeken volt a kocsi. Másik ismerős használtan vett, szintén Laguna I-et, neki még a kábelköteget is cserélnie kellett, meg nagyjából mindent. Most akkor sz@r vagy jó? Vagy fifti-fifti? :D

A Laguna II az híresen szemét lett, de a Laguna III-ról mindenki ódákat zeng. Na most akkor melyik Lagunáról van szó a TC-n?

Ha veszel egy új autót, tökmindegy japán-olasz-francia-német az első 150 000km az esetek 99.99%-ban probléma mentes. Utána meg el kell adni a 'csába, azt venni másikat.

2013. jan. 7. 16:48
 5/20 A kérdező kommentje:

Minősíthetetlen a hozászolásod mivel tisztán látszik, hogy nem vagy tisztában olyan fogalmak jelentésével mint statisztika vagy átlag. Tehát eleve nem érted miről beszélsz.

Jössz itt nekem az ismerősöddel:) Ugyan már...:)

2013. jan. 7. 17:03
 6/20 anonim ***** válasza:
75%
Úgy is mindig találnak kifogást, hogy csak a fos francia a jó :)
2013. jan. 7. 17:11
 7/20 anonim ***** válasza:
49%

"Minősíthetetlen a hozászolásod mivel tisztán látszik, hogy nem vagy tisztában olyan fogalmak jelentésével mint statisztika vagy átlag."

Tisztában vagyok vele. De te nagyon nem értetted meg amit írtam, sebaj :)

"Tehát eleve nem érted miről beszélsz.

Jössz itt nekem az ismerősöddel:) Ugyan már...:)"

Egyrészt, ha elolvastad volna, nem egy volt hanem kettő. És volt egy adott típusra pro is és kontra is. Ezt átlagold ki :)

2013. jan. 7. 17:39
 8/20 anonim ***** válasza:
34%
Ja, és mielőtt kiforgatod, nem vagyok francia autó fan :)
2013. jan. 7. 17:39
 9/20 A kérdező kommentje:

Látom a mintaméret fogalma is idegen a számodra. Sebaj...

Egyébként a hozászolásaidban ez a kedvenc részem:

"Ha abból indulunk ki, hogy az itthoni piacon levő használt autók 75%-a hulladék, és a Népítéletek író mondjuk 60%-ban használtat vesznek"

Miért induljunk ki ebből? Azért mert egy fogalmatlan teljesen inkompetens ember azt mondata?

Na de én veled a vitát lezárom mivel teljesen értelmetlen és meddő.

Ülj le egyes!

2013. jan. 7. 17:46
 10/20 anonim ***** válasza:
69%

OFF: De f*sz vagy!:) (Most nem a kocsik miatt, csak ahogy írsz.:))

Én jobban bírom a japán autókat, a német autók többnyire nekem gettoszarok, nem jönnek be (Merci, BMW, Audi) WV-t bírom. (Egyébként én az olasz kocsikat rühellem.) Franciával nincs bajom. Eddig az összes francia autó, amiben ültem elvitt A-ból B-be, működött is látszólag mindene. Csupán recsegett ropogott az egész, olyan volt, mintha nem lett volna teljesen összerakva. (Laguna egyébként egy viszonylag jó francia vas, vannak 100x szarabbak, ezzel megcáfolnám a második helyezést, szerintem nem érdemel ennyire rosszat. Sokkal hátrébb kéne kerüljön, már, ha voltak más Renaultok is.)

Aztán ebben a szavazásban ne bízz, 10.000 ember kevés reális értékhez. (Legalábbis szerintem így van.)

2013. jan. 7. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!