Az USA-ban tényleg nincs téli-nyári gumi? És tényleg nincs forgalmi vizsga sem?
Az USA 50 tagállamból áll, elég változóak a szabályok.
Vannak államok (egyszer egy ilyen kérdéshez talán megkerestem melyek azok), ahol ugyanúgy működik a műszaki vizsgáztatás mint nálunk, két évente megnézik, környezetvédelmi vizsgálat (mérés) is van. Meg van olyan állam, ahol egyetlen egyszer vizsgálják meg az autót, az első forgalombahelyezéskor. És persze e között a két véglet között mindenféle kombináció.
Nem kell ezen meglepődni, kb. 10 államban a mai napig nem kötelező a bukósisak motorkerékpárra (mindegy mennyi köbcenti).
Forgalmi vizsga alatt a jogsi megszerzését érted? Van elméleti és gyakorlati vizsgáztatás is.
JAJ Műszakit akartam írni BOCCS! De kitaláltad a gondolatomat! És akkor a nem vizsgáztatni köteles autó nem mehet annak az államnak a területére ahol meg kötelező? Nem tudom érted-e mire gondolo? :/
És mi a helyzet a téli gumival? Azt mondta a haverom, hogy ott ilyenről nem is hallottak, csak röhögtek rajta mikor mondta. :/
Közben megtaláltam a wiki-s cikket, minden államnál fel van sorolva, hogy mikor kell műszakira vinni:
(Ha nem beszélsz angolul, akkor a safety a műszaki (közlekedésbiztonsági) vizsgálat, emissions a környezetvédelmi, VIN az kb. az eredetiségvizsga (VIN - az alvázszám, pontosabban járműazonosító szám).
Téligumi természetesen van, bár ugye olyan államokban ahol nincs értelme, ott nem használják. Azt nem tudom mennyire elterjedt dolog, de mostanában idehaza is ki lehet húzni a telet nyári gumin.
Tudtommal az USA-n belül egyetlen államban sem kötelező, Kanadán belül is csak Quebecben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!