Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az USA-ban tényleg nincs...

Az USA-ban tényleg nincs téli-nyári gumi? És tényleg nincs forgalmi vizsga sem?

Figyelt kérdés

2013. jan. 7. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Az USA 50 tagállamból áll, elég változóak a szabályok.

Vannak államok (egyszer egy ilyen kérdéshez talán megkerestem melyek azok), ahol ugyanúgy működik a műszaki vizsgáztatás mint nálunk, két évente megnézik, környezetvédelmi vizsgálat (mérés) is van. Meg van olyan állam, ahol egyetlen egyszer vizsgálják meg az autót, az első forgalombahelyezéskor. És persze e között a két véglet között mindenféle kombináció.

Nem kell ezen meglepődni, kb. 10 államban a mai napig nem kötelező a bukósisak motorkerékpárra (mindegy mennyi köbcenti).

Forgalmi vizsga alatt a jogsi megszerzését érted? Van elméleti és gyakorlati vizsgáztatás is.

2013. jan. 7. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:

JAJ Műszakit akartam írni BOCCS! De kitaláltad a gondolatomat! És akkor a nem vizsgáztatni köteles autó nem mehet annak az államnak a területére ahol meg kötelező? Nem tudom érted-e mire gondolo? :/

És mi a helyzet a téli gumival? Azt mondta a haverom, hogy ott ilyenről nem is hallottak, csak röhögtek rajta mikor mondta. :/

2013. jan. 7. 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Közben megtaláltam a wiki-s cikket, minden államnál fel van sorolva, hogy mikor kell műszakira vinni:

[link]

(Ha nem beszélsz angolul, akkor a safety a műszaki (közlekedésbiztonsági) vizsgálat, emissions a környezetvédelmi, VIN az kb. az eredetiségvizsga (VIN - az alvázszám, pontosabban járműazonosító szám).

Téligumi természetesen van, bár ugye olyan államokban ahol nincs értelme, ott nem használják. Azt nem tudom mennyire elterjedt dolog, de mostanában idehaza is ki lehet húzni a telet nyári gumin.

Tudtommal az USA-n belül egyetlen államban sem kötelező, Kanadán belül is csak Quebecben.

2013. jan. 7. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Amerikában nincs műszaki vizsga,viszont ha balesetezel és kiderül hogy az autó műszaki állapotából adódott,keményen megbüntetnek,akár börtön is lehet,a tulajnak saját magának kell gondoskodnia az autója megbízhatóságáról.Én Angliában élek,itt hírből sem ismerik a téli gumit,szinte csak néhány magyarnak van..
2013. jan. 7. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!