Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Leírnátok a legfrissebb...

Leírnátok a legfrissebb forgalmi vizsga élményeiteket jó részletesen?

Figyelt kérdés
Most, h elvileg nincsen rutin vizsga nem értem, hogy azt valahogy mégis számon kérik e.
2012. dec. 7. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én 1.5 hete vizsgáztam Csepelen. A vizsgabiztos mondta, hogy ellenőrizzem le az autót, hogy menetkész-e, az elején figyelt, de mikor látta, hogy nem vagyok béna, beült a kocsiba. Mikor végeztem, én is beültem, elhelyezkedtem, elindultunk (természetesen fékpróba) mondta hogy tökéletes, Menjünk ki a forgalomba. Ő mondta az útvonalat, következő lehetőségnél jobbra, balra, lámpánál jobbra stb... Csepel központjába 3 féle parkolást kellett megcsinálnom, párhuzamosan hátra, jobbra előre 90°-ban, balra hátra 90°-ban. Ezeken kívül egy Y fordulót kellett csinálnom egy zsákutcába. Végül mire visszaértünk, pont letelt a vizsgaidő, gratulált, és elköszöntünk egymástól.

Remélem elég részletes volt :)

17/F

2012. dec. 7. 16:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen az volt. :) Szóval így vasalják be a rutint is egyben :)
2012. dec. 8. 09:36
 3/6 anonim válasza:
100%
nekem is hasonló volt vidéki kisvárosba, azzal a különbséggel a vizsgabiztos is kiválaszthatja az útvonalat, ha kicsit szenyó, és tudnak olyat választani ami gáz. parkolást is kérhet még a kötelezőkön kívül, ha nem érzi biztosnak amit csináltál addig.én harmadszori nekifutásra mentem át. egyébként mind a három vizsgabiztos rendes volt és az előző kettő elég sokat segített, dehát erőltettem és béna, ideges voltam. nem kellett volna, de némi pluszóra után így már minden rendben volt. az a lényeg a magabiztosság sugározzon rólad még ha ideges is vagy. én az utolsóval előtte beszélgettem is 5 percet és meg is nyugtatott a stílusa.
2012. dec. 8. 09:49
 4/6 anonim válasza:
100%
előző vagyok, nem olvastam el az első válaszolót, nekem az első kettő vizsgánál az oktató adta az útvonalat, csak az utolsónál a vizsgabiztos. de a biztosúr hamarabb jelezte merre megyünk, így könnyebb volt.
2012. dec. 8. 09:51
 5/6 Evele123 ***** válasza:
100%
Az oktató látja az emberen, ki érett a vizsgára és ki nem. Ettől függetlenül el lehet szúrni egy vizsgát. Én alapból vettem még a vizsga előtt 10 pótórát, hogy a parkolásokat és a vezetést gyakoroljam. A vizsga előtt megittam egy kávét és rágóztam, mert az jót tesz az serkenti az agyműködést. Bemelegítő torna, aztán mentem az oktatómhoz. Elmesélte, hogyan fog lezajlani a vizsga. A kocsi leellenőrzése, mindenhol csak annyit kellett mondani, hogy "JÓ!". Kerék, rendszám, világító és jelző berendezések, kormánykerék holtjátéka, fékút próba, kézifékpróba, majd indulás és mozgó fékpróba. Az oktatóm mondta az útvonalat, volt járda mellé párhuzamos parkolás, jobbra két autó közé 90 fokban, balra hátra 90 fokban. Ezen kívül Y megfordulás és U azaz egy ívben megfordulás is volt. Minden lámpás kereszteződésnél volt keresztező gyalogos forgalom is és amikor villogott nekik a lámpa, már készültem is egyesbe rakni. Egy helyen volt (nem tudom hogy hol, mert nem ismerem annyira Budapestet, vidékrő' gyüttem, he!), hogy egy gyalogos megközelítette a zebrát és már lassítottam is és meg is álltam. Átment a gyalogos és indulhattunk tovább. A vizsgabiztos is tök jó fej volt, az oktatómmal is beszélgetett az elektromos cigikről és a leszokásról. Csak egyszer kellett javítanom a parkolásnál, mert nem volt 30 cm-en belül a kocsi a járdától és egyszer beremegett a kocsi, mert egy 30-as táblánál nem váltottam vissza 3-asból 2-esbe, de észbe kaptam. Elnéztem egy jobbkezes utcát és nem adtam meg az elsőbbséget az onnan érkező autósnak, de ebben a pillanatban vadállat módjára megelőzött minket egy hülyegyerek és arra figyeltünk, nem a hibámra. Ilyen szerencsés események közepette sikeresen zártam a vizsgát és már fél éve vezetek.
2012. dec. 15. 10:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem
2021. nov. 5. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!