Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akksi teker, de nem indul a...

Chewie81 kérdése:

Akksi teker, de nem indul a Puntó?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

A mai nap a következő érdekes dolgot produkálta a kocsim (Fiat Punto II 1,2 benzin 60LE):

Indítás, rövid autóút, megállás, eddig rendben is volt, de amikor ujból el akartam indulni a riasztó kikaplocsló gombjára nem reagált a kocsi, és a szokásos lámpa sem villogott, ezek után kulccsal nyilt a kocsi (központi is, gondoltam lehet nem kapcsolban be a riasztót (bár a központinak akkor is nyilnia kellett volna)), de amikor indítani akartam akkor csak tekert és nem idult, rádió nem működött, fényszóró világított (de a műszerfalon a visszajelzője nem) elektromos ablak ment, index nem.

Próbáltam pótkulccsal is, azzal sem indult.

A kocsi nem lett műszakilag berhelve, a télen 1-2 szer lett bikázva, de az is 3 hete legutoljára.

A héten viszem szervízbe, de gondoltam leírom ide is, hátha valaki tud tippet adni hogy mi lehet a probléma, hogy ha nem muszáj a szervízben ne cseréljenek ki mindent amit érnek:)

2013. jan. 6. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
próbáld meg egyik ismerősök akksiát berakni és ha azzal jó akkor 100%, hogy akkumlátor vagy ha olyan akksi akkor próbáld meg feltölteni ioncseréltvizzel + töltőre kapcsolni ,de am nekem is olyan volt az akkumlátorom hogy bebikáztuk utána jó volt 1 hétig azt utána feltöltöttem töltővel az jó volt 3 napig ,na mondom akkor most csere mert most mindíg azon parázni ,hogy na most ott maradok valahol, vagy beindul a kocsi, ha akksi baja van akkor szerintem cseréld ki
2013. jan. 6. 19:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért nem indul, mert a riasztót nem tudtad deaktiválni, és letilt. Ha van a riaszróhoz pici kulcsod próbáld meg hogy a motortérbe megkersed a riasztót, és beleteszed a kulcsot és elfordít, vagy elemet cserélsz a távirányítóba stb... de mindenképpen itt keresgélj mert ezzel lesz a gond ez 99%
2013. jan. 6. 22:01
 3/7 Napkiraly ***** válasza:
a riasztó döglött, a benzinpumpa relét így nem zárja (a riasztó megszakítja azt is)
2013. jan. 6. 22:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszi a hozzászólásokat. Akksi tuti jó (sajnos már tudom milyen ha azzal van a probléma). Időközben sajnos nem tudtam várni, így már szervizben van a kocsi, remélem tényleg csak ilyen "apró" probléma van.

Köszi

2013. jan. 7. 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Majd írd meg hogy mi volt a baj. Köszi!
2013. jan. 9. 17:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Sajnos még mindig nem tiszta a dolog. Most hétfőn elhúztam szervízbe, másnap mehettem érte,állítólag zárlatos volt a riasztó, az kiiktatták, ment minden. Ma kb. 3 órája megint mentem volna a kocsival távkapcsoló megint nem működik, csak kulccsal nyílt az ajtó, ezek után rádió,index megint nincs ablak megy, viszont indult. Szerintem van egy alap hiba, ami meghülyíti az indexet a visszajelző lámpákat, a központi zárat és a riasztót (riasztó meg blokkolta az indítást). Riasztó ki lett iktatva, de az alap hiba megmaradt szerintem (valószínűnek tartom hogy a riasztómnak nincs is baja). Holnap reggel szervízben kezdek:)

2013. jan. 13. 14:52
 7/7 Napkiraly ***** válasza:
akkor gyújtáskapcsoló
2013. jan. 13. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!