A benzines autónak hidegben-melegben rögtön kell indulnia jó esetben? Nekünk elég nehezen indul be ilyenkor télen, ez a csereérett akkumulátor jele?
Figyelt kérdés
Ketten vezetjük a kocsit, azt szokta apu mondani hogy nyissam ki ajtót kicsit vagy rádiót kapcsoljam be így kap kis áramot és jobban indul. Hát ez nem jött be mert ma pl. sokáig gondolkodik mire felröffen. Egy Opel Astra F-ről van szó. Én úgy gondolom hogy már lehet nem bírja ki akksi a telet, de hát én kevés vagyok hozzá ezért érdeklődök tényleg az e a gond.2012. febr. 1. 17:25
1/8 anonim válasza:
hát én szerintem nem feltétlen az akkumulátor a hibás lehet hogy kicsit ledermed az olaj és kell neki 1-2 mp még felmelegszik de ez szinte természetes főleg egy nem mai autónál ha neked nem akkora gond hogy kicsit többet kell indítózni akkor nem kell vele foglalkozni .:) neked se mindegy hogy -20 ba rúgnak ki az ágyból vagy 20 ba :)
2/8 Dozer007 válasza:
Öööööö felmelegszik? Olaj? 2mp? Mitől? :D
Először is azt kell tudni, hogy az indítózáskor van különbség a korábban tapasztaltakhoz képest, tehát lassabban teker, vagy hallhatóan "szenved" reggel a hidegindításkor, vagy vidáman pörgeti.. mert ha az utóbbi, akkor nem az akkumulátor tájékán kell keresni a hibát.
3/8 anonim válasza:
Ugyanez a gondom nekemis. Megoldás egy nagyobb teljesítményű akkumulátor.És abból is vmi jobb fajta.
4/8 anonim válasza:
Igen, amikor utoljára pár éve -20 fok volt nekem egy erősebb akksi csere után pöccre indult a gázolajos autóm. Előtte meg hiába inditoztam állandóan lemerült. Szóval egy jó és a gyárinál kicsit erősebb akkis csodákra képes.
5/8 anonim válasza:
Érdekes dolog ez nekem 60AH-s volt a gyári de az beszart és most egy 55AH-s akksi van benne de már 6 éve!Pöccre indul a mai napig az autó ma kb -7-8 fok volt és indult ugyanúgy mint máskor.De szerintem is jobb a kicsit nagyobb akku főleg ha sok elektromos fogyasztó van az autóban.Én még úgy tanultam hogy ilyen hidegekben inkább kapcsoljunk le minden fogyasztót indítózás előtt mert úgy könnyebben elindul.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Zöld kezek mentek!
2012. febr. 1. 20:06
7/8 anonim válasza:
Nekem is a kocsimba kicsit erősebb aksi van az előírtnál, és jó minőségű. 5 éves az aksi, és ma hajnalban is -9,5 fokban pöccre indult. És most kapaszkodjatok! Egy dízel Alfa.
8/8 anonim válasza:
Ajtó kinyit,rádió indít és ezektől jobban indul az autó ??? És varázspálcával 3x koppint a motorháztetőre esetleg édesapád ??? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!