Akkumulátor csere után az alapjárat megbolondult - mitől?
nem kell megijedni, előttem már válaszoltak...
másik szuzukinál is előfordul...ez ilyen...
( Esetemben 2002-es SUZUKI SWIFT 1.3-AS, 8 szelepesről van szó)
A motorvezérlő, ha nem kap tápot,akár 2 másodpercig is...
Mindent " elfelejt "..
Újra kell tanulnia!
De!
Ez nem úgy van, hogy " menyéveleosztjólesz.." mert " félretanul, vagy be sem tanul!!!
Szerintetek így találta ki a gyár????
Hát nem!
A " betanítás " a következő ( úgy, hogy egy métert sem kell vele menni! ):
1. Indítsd be az autót, ha elérte az üzemi hőmérsékletet, állítsd le.
2. Vedd le bármelyik sarut 20 mp-re.
3. Rakd vissza.
4. Indítsd be, semmilyen elektromos " cuccot " ne kapcsolj be és NE NYÚLJ A GÁZPEDÁLHOZ!... hagyd így melegen " ketyegni 2 percig...
5. 2 perc melegen járatás után kapcsold be a tompított világítást..NE NYÚLJ A GÁZPEDÁLHOZ!
6. Újabb 1 perc elteltével az utastér szellőztető motort is max. állásba. MÉG MINDIG NE NYÚLJ A GÁZPEDÁLHOZ!
7. Ezután megint 1 perc elteltével a hátsó ablakfűtést is ( ha van ) kapcsold be.TOVÁBBRA SE NE NYÚLJ A GÁZPEDÁLHOZ!
8.innentől kezdve 1 perc múlva leállíthatod a verdát és mindent, amit bekapcsoltál, kapcsold ki.. NÓ GÁZADÁS!
9. Indítsd be és tutira jó!
Azért fejtettem meg, mert nekem négy nap és 250 km után sem volt hajlandó " megtanulni "
Kétszer próbáltam ki ezt a " tanítást " 100%-os sikerrel!
Általam vélt magyarázat:
A computerbe három infó megy be az elektromos terheléssel kapcsolatban, ezt figyeli. Azért, mert ha bármelyiket bekapcsolod, a generátor terhelődik, visszafogja a motort, a fordulatszám leesne és ezt kompenzálja, ( kellő mértékben emeli ) a motorvezérlő vezérlő egység.
Hát ezt kell újra a fejébe vésni, a megadott módon és lépésekben..
Volt olyan SUZUKI-s, aki akkucsere után ezt tapasztalta, ezért rohant a szervizbe és közölték vele, hogy hibás a motorvezérlő...
Jól " lehúzták "...
Ezért írtam le, hogy senki ne járjon pórul többet..
Mitsubishi Outlanderen megcsináltam.Úgy tudom, hogy az összes japán autó így tanítható.
Tökéletes!Köszönöm én is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!