Miért gondolja a sok "okos" ember, hogy egy Astra jobb autó mint egy Swift?
Jókat szoktam nevetni az olyan hozzászólásokon, h "ne vegyél Swiftet mert az sz*r meg stb. bezzeg egy F Astra, az a király" meg stb...
Szerintem ha reálisan megnézzük, akkor látható, hogy egyik sem egy nagy presztízsű autó.
Az oké, hogy a Suzuki nagyon törik, de azt ne mondja nekem senki, hogy egy Astra annyira biztonságos lenne, mert körberöhögöm! Főleg az öt ajtós picike kivitelekre áll ez, mert egy kombinál még megértem, hogy a mérete miatt biztonságosabbnak hat néha. Arról nem is beszélve, hogy az meg bizonyított tény, hogy a Suzuki tartósabb. Szóval abszolút nem értem ezt a hozzáállást.
82%-os te miről beszélsz? Írtam, hogy nekem egyik sem kellene!
Amúgy ez a lámpánál lealázom, nekem utoljára 17 évesen volt poén. De azóta eltelt pár év..
A "Swift sose romlik el" nevű mítoszt hagyjuk. Ugyanúgy játszik bármilyen anyaghiba vagy anyagfáradás mint akármelyik azonos kategóriájú és korú gépnél, nem ma jöttek le a gyártósorról. Sőt, típushibája is van, az 1.3-asok dugattyúszoknyája viszonylag gyakran hajlamos leszakadni.
Annyi a különbség hogy a hibák 75%-át a faék felépítés miatt otthon is meg tudod csinálni egy megfelelő szerszámkészlettel és kellő műszaki tudással meg egy gépkönyvvel
Egy darabig olvasgattam ezt a melyik a jobb harcot!
Nos ezúton tudatnám hogy befecskendezős 16 szelepes, katalizátoros,eredeti korommentes kipufogóval ,napi szinten nagy forgalomban használt, légzsákos 1.3 SWIFT SEDAN-om van!
Törésteszt! Eseteim :-Egyszer béna voltam de egy Cinquecento k.o. lett (tanultam ebből nem kell megjegyzés!) én meg lököst,sárvédőt ,szóval jobb eleje kasznit és lámpát cseréltem meg lámpát elől. Aztán kétszer velem szemben voltak ,mondjuk ellenségesek, és kb és menet közben egy Fiat Panda és álló helyzetemben egy Linea ért utól!(sors pofonja mindig Fiat-tal ért valami vonzom őket! :) A másodiknál már cseréltem hátul lökös alsót! Ennyi belefér szerintem ennyibe!
A kocsimnak természetes költségei? Kötelező szervíz jó minőségben de utolsó műszakin is lambda érték 1,00!
Van a Swiftnek konstrukciós hibája de melyik autónak nincs! Szerintem a japánok a kezdeti rossz hír (kaszni) után összeszedték magukat!
Ja és a kocsim 2003-as kiadású! Nekem olcsó szinten nem kellene több ! Ennyit megengedhetek magamnak és télen is pöcc indul, nincs meglepi! Kényelmesen leértem családommal megállás nélkül Bp-ről a Horváth Pulába és még a lábam sem hátam sem fájt! Fáradt voltam ennyi! Szóval milyen autó a jó autó ha nem ilyesmi?
Kedves Demente!
Szerintem csak te vettél sz@r autót, mert én nemrég vettem egy 97-es swiftet 150ezerért extrákkal és egy fillért sem kell ráköltenem. Tökéletesen megy, minden jó benne, stb...
Amiket viszont te leírtál, azon csak az tükröződik, hogy mennyire nem értesz a kocsikhoz, ugyanis megvettél egy szerte-szétnyúzott gépet. Miért nem nézted meg jobban mielőtt megvetted. Ennyi erővel veszek egy trágyahordásra használt, soha karban nem tartott passatot és lehordom mindenféle szarnak.
A kérdésre meg visszatérve NEM JOBB autó. Mindegyiknek megvan az előnye, meg a hátránya is. Nekem már bizonyított, elégedett voltam vele régebben is, ezért is esett újra a swiftre a választásom, meg amire kell, arra pont elég!
egy opel megbízhatóbb szerintem, jobban néz ki, jobb a megjelenése, nem nézik olyan sokan le, nekünk egy astra classic 2 G autónk van, ezen minden tetszik,
a suzuki típusokból nem sok van ami tetszik, és a megjelenésük azok meg siralmasak...
egy suzukin virsli gumik, kis kerekek vannak, egy nagyobb szél feldőti őket...
és a semmi extrák nincsenek egy swiftben...
könnyen összetörnek, a hangjuk sem tetszik...
Kedves névtelen válaszoló. Sajnálom ha egyedi esetem felzaklatott. Ezúton szeretnék gratulálni, újonnan vásárolt 97 es évjáratú, Karc, rozsda,kisebb nagyobb motorproblémáktól,továbbá, mindenféle csörgő zörgő hangoktól mentes 2014,10. hónapig műszakis, Garázsban tatrtott, rendszeresen szervizelt, hölgy tulajdonostól vásárolt,(mert a nők tuják mikor kell szervizelni, olajszintet ellenőrizni, és nem bőgetik a motort a tesco parkolóban, mert az a b@rom szerelő nem tette az egyes helyére a lükvercet) autóhoz, amely nem hogy esőt nem látott, de a Gólya is mellész@rt vagy 15 éven keresztül.
Nem vagyok autószerelő, de azt tudom hogy ha ilyen lenne akkor azt már megfilmesítették volna. Suzuki strapabíró, és addig fog menni amíg csak ki nem esik alóla a kerék. Kérdés ki mire igényes? Egyik autó sem gondozásmentes, csak van egy réteg aki jobban hanyagolja az autót.( és ez nem vonatkozik mindenkire) Két autót hasonlítottunk össze, és sajnos a negatív tapasztalataim miatt bizony nem mindent csinálnék újra így! Ez nem kell hogy bántson téged. Csörög a kocsi? Feljebb tekered a rádiót! Semmi gáz. Te ilyen vagy. Nekem más az értékrendem és ezt neked is tiszteletben kel tartanod. A sok negatívum ellenére természetesen jó tapasztalataim is vannak. De a két kocsi közül had válasszam az astrát, még ha azt is hittem hogy a pénztárcám nem engedi meg. Negatívot akarsz az opelra? Vedd le a hátsó fékdobot, és sírj. Motor zaj is hangosabb. Gumi is drágább hozzá, és az alkatrész is. nem akarok boldogabb lenni, csak nyugodtan autózni még akkor is ha az egy lada níva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!