Mi lehet a gond? Opel Astra F 1.4 8V?
Ha sokat áll az autó nehezen vagy nem indul be (mikor milyen kedve van). Forgatja a motort, de valamiért nem indul. Ha nehezen be is indul nem megy 1-2 henger. Pár percig járatom a motort és utána megy minden henger.Betolásra viszont egyből indul, de a hengerek itt se mennek rendesen.
Amikor megállok a lámpánál az autóval olyan érzésem van mintha le akarna állni az autó, leesik az alapjárat, majd adok egy kis gázt neki felbőg a motor és utána már rendes az alapjárat.
Valakinek valami ötlete?
Már 4 szerelőnél volt és senki nem tudott konkrét dolgot mondani hogy mi lehet a baj.
Kicseréltek eddig:aksi, gyújtás elosztó, gyújtó kábel
Kompresszió lett mér. A 3. hengerbe kevés volt. Üzemanyagnyomás nem lett mérve.
Azt még tudni kell, hogy OMV-s benzintől nem mindig csinálja ezt. Viszont a Black Oil-os benzintől minden nap... nem tudom van-e összefüggés csak leírtam, hogy ez is tiszta legyen.
Ha kevés a kompresszió az milyen gond lehet?
Hengerfejes lenne a kocsi?
Attól függ mit értünk hengerfejes problémán.
Ha a szelepekkel van probléma ,pld nem zárnak rendesen mivel a hengerfej része ezért nevezhetjük hengerfej problémának, egy veszteség méréssel ki lehet deríteni merre szökik el a kompresszió ..
De szerintem gyűrű problémád lesz ...ahhoz úgy is hengerfej le és érdemes rendbe rakni azt is . Előszőr is mechanikusan kell egy autót rendbe tenni ,ez az alap...utána megoldani a többi problémát ha van . Addig felesleges ...
Rotor még nem lett nézve szerintem..
Ha valaki tud egy normális, megbízható és hozzáértő szerelőt írja már meg nekem...:S
Nekünk hengerfejes volt a gépsas (ugyanez a motor) és a 4-es hengerbe elég sok hűtővíz ment, ezért nem is járt rendesen indítás után...
Aksit hülyeség volt cserélni, a többit szintén, mivel nem találomra kéne javítani...
Nem fogy a hűtővíz? Olaj nem habosodik?
Mennyi volt a kompresszió végnyomás külön külön a hengerekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!