Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a gond? Opel Astra F...

Mi lehet a gond? Opel Astra F 1.4 8V?

Figyelt kérdés

Ha sokat áll az autó nehezen vagy nem indul be (mikor milyen kedve van). Forgatja a motort, de valamiért nem indul. Ha nehezen be is indul nem megy 1-2 henger. Pár percig járatom a motort és utána megy minden henger.Betolásra viszont egyből indul, de a hengerek itt se mennek rendesen.

Amikor megállok a lámpánál az autóval olyan érzésem van mintha le akarna állni az autó, leesik az alapjárat, majd adok egy kis gázt neki felbőg a motor és utána már rendes az alapjárat.

Valakinek valami ötlete?

Már 4 szerelőnél volt és senki nem tudott konkrét dolgot mondani hogy mi lehet a baj.

Kicseréltek eddig:aksi, gyújtás elosztó, gyújtó kábel

2013. jan. 5. 09:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kompresszió mérés , üzemanyag nyomás ellenőrzés ... ?
2013. jan. 5. 10:03
 2/12 A kérdező kommentje:

Kompresszió lett mér. A 3. hengerbe kevés volt. Üzemanyagnyomás nem lett mérve.

Azt még tudni kell, hogy OMV-s benzintől nem mindig csinálja ezt. Viszont a Black Oil-os benzintől minden nap... nem tudom van-e összefüggés csak leírtam, hogy ez is tiszta legyen.

Ha kevés a kompresszió az milyen gond lehet?

Hengerfejes lenne a kocsi?

2013. jan. 5. 10:09
 3/12 anonim ***** válasza:

Attól függ mit értünk hengerfejes problémán.

Ha a szelepekkel van probléma ,pld nem zárnak rendesen mivel a hengerfej része ezért nevezhetjük hengerfej problémának, egy veszteség méréssel ki lehet deríteni merre szökik el a kompresszió ..

De szerintem gyűrű problémád lesz ...ahhoz úgy is hengerfej le és érdemes rendbe rakni azt is . Előszőr is mechanikusan kell egy autót rendbe tenni ,ez az alap...utána megoldani a többi problémát ha van . Addig felesleges ...

2013. jan. 5. 10:32
 4/12 anonim ***** válasza:
Szedd ki az alapjárati motort, tisztítsd ki rakd vissza. Figyeld a külömbséget!
2013. jan. 5. 10:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Rotor?
2013. jan. 5. 14:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Rotor még nem lett nézve szerintem..

Ha valaki tud egy normális, megbízható és hozzáértő szerelőt írja már meg nekem...:S

2013. jan. 5. 15:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Jah Miskolcon vagy környékén :D
2013. jan. 5. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekünk hengerfejes volt a gépsas (ugyanez a motor) és a 4-es hengerbe elég sok hűtővíz ment, ezért nem is járt rendesen indítás után...

Aksit hülyeség volt cserélni, a többit szintén, mivel nem találomra kéne javítani...

Nem fogy a hűtővíz? Olaj nem habosodik?

Mennyi volt a kompresszió végnyomás külön külön a hengerekben?

2013. jan. 6. 02:44
 9/12 A kérdező kommentje:
A hűtővíz sajnos fogy, igaz minimálisan. Az olaj habosodást még nem néztem, de megnézem ma. Amikor nem megy 1-2 henger, akkor füstöl a kocsi feketén és vízcseppek is csöpög a kipufogóból.
2013. jan. 6. 14:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor nagy a valószínűsége hogy átszakadt a hengerfejtömítés. Bár a fekete füst az nem tiszta számomra. Itt valami más gebasz is lesz.
2013. jan. 7. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!