Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék elekezdeni motorozni...

Szeretnék elekezdeni motorozni. Milyen motort ajánlotok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Motort még soha sem vezettem. B-s jogsim van, Csak hobbi célra kellene. Egy motor karbantartása mennyi szakértelmet igényel. A kocsin ilyen alap dolgokat megcsinálok mint pl: olajcsere, szűrők cseréje, gyertyacsere, dobféket is szedtem már szét...

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. jan. 2. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha hobbi célra kell, akkor kezdésnek szerintem csináld meg a könnyítet A1-et és 125-ös motorral nagyobb élmény lesz.

Bár nem árt egy kis apasztalatot szerezni, de a kreszt tudod, esetleg ha van az ismerőseid között valakinek 50-es motorja, lehetőleg váltós aki kölcsönadja egy kis gyakorlásra, az hasznos tud lenni, de hobbi célra elég gyenge az 50-es.

Hol használnád a motort? Milyenre gondoltál? Sportmotor, enduro, vagy supermoto vagy milyen?

2013. jan. 2. 13:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Falun lakom, tehát földúton és aszfaltozotton egyaránt használnám. Én ilyen simson s51-es stílusúra gondoltam, robogót semmiképp sem szeretnék. Vagy ha nagyobb motor akkor MZ ETZ.
2013. jan. 2. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg akarsz maradni a "B"-nél, akkor Derbi Senda, Yamaha DT50, ezek könnyűek, ha buksz nem azon félsz hogy hogyan zúz össze a motor súlya.

De ha nagyobbat akarsz, az első leírta a lényeget.

2013. jan. 2. 13:55
 4/8 crx-es ***** válasza:
jó amiket az előttem lévő írt csak drágák vegyél egy simson-t az a legjobb és olcsó karban tartani és teis meg tudod csinálni
2013. jan. 2. 14:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"vegyél egy simson-t az a legjobb és olcsó karban tartani és teis meg tudod csinálni"

A DT és Senda is erősebbek, alkalmasabbak földútra, ugyanúgy lehet őket javítani. A Simson nem is olcsó, az utángyártott alkatrészek vacakok és alkalmatlan földútra (esetleg ha nem túl gördös és teljesen száraz, akkor igen, el lehet vele menni).

2013. jan. 2. 15:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Mindkettő tetszik. A derbi az jobban bejön és igazából nincsenek is vészes árban. Mennyire bonyolult ezeknek a szerelése?

Lehet, hogy hülyeség amit kérdezek, de ezeket is kell vinni műszaki vizsgára?

2013. jan. 2. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell. Megfelelő világítás, adásvételi szerződés, bemész valahova vagy leülsz a net elé és kötsz kötelező biztosítást 9ezer forint körül egy évre, veszel fel bukót és mehetsz is. Itt névre íratás, meg adók, meg műszaki meg egyéb dolgok nincsenek, ami előny a 125-ösökkel és a nagyobbakkal szemben, mert ott meg már van.
2013. jan. 2. 16:04
 8/8 crx-es ***** válasza:
jó de ha elromlik valami pl hengert kell venni gondolj arra hogy abba 20-30e simson-ba 10 mind1 menyit szánnál rá az a lényeg
2013. jan. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!