Segíts peugeot 206 ég a motor diagnosztika lámpa úgy érzem nem megy csak 3 henger erőtlen gyertyát cseréltek testőre gondolok esetleg injektor máskor is volt már ilyen de magától helyre jött?
Cseréljétek ki az egyes henger (vezérlés felől ) a befecskendező fejet ...
Nincs benne benzin szűró és tele hordja szutyokkal ...
Diag műszer szerint égés kimaradást ír be ...
Mielőtt jön a hurrogás ,tudom a Francia a lendkerék felől számol ...
Azért írtam (a vez felől :) )
és nem folyamatosan van, hanem amikor bemelegszik a motor utána idöközönként akármikor amikor rájön a roham...:)
ezért pl az injektorokat kizárták, mert akkor folyamatos lenne a gond. Univerzális hibakódkiolvasó program amúgy, elektromost gyujtáskimaradást irt...
Sziasztok!
Nálam is ugyanez a gond. Hidegen tökéletes az autó,de felmelegszik a víz,és az egyik henger leáll.
Nos,tegnap rájöttem a problémára:
Az egyik (kisebb) gond az lehet,hogy át van szakadva a hengerfejtömítés. Mégpedig azért,mert mint tudjuk hidegen kisebb a víz nyomása,a motorban a zárványok is összehúzódnak stb. Melegen viszont megnő a víz nyomása, a motor is "tágul" (hiszen vas),ezért a hengerfejtömítés "szakadásánál" víz jut az adott hengerbe,így kioltja az égést.
Ha nagyobb a probléma,akkor a hengerfejen lehet egy kisebb deformálódás,amit egy hengerfej síkolással lehet megoldani (25-40000 ft). Rosszabb esetben ez lehet még repedés, akkor hengerfejet kell cserélni(érdemes bontottat keresni).
Én hétfőn viszem vissza a kocsimat,amit szeptember 26.-án vettem át az OPEL DUNA-nál. Természetesen visszakérem a pénzem,mert én nem egy motorhibás autót szerettem volna venni 750000 forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!