Üdv! Van egy Simson motorom, lett bele, új főtengej, csapágyak simeringek, új henger, és mikor oda van neki huzva és pörög vissza csörög, kopog (+alapjáraton is). Mi lehet a gond?
Szerintem rosszul lett a blokk összeszerelve...
Alapjáraton kopog...Sztem vidd vissza oda ahol ezt csinálták! És így jobb lenne nem járni vele mielőtt további károsodás keletkezik.
Ha csörög és zörög akkor felesleges a gyűrűzéssel és egyebekkel foglalkozni. Először hárítsd el a problémát mielőtt szétpereg velemi a blokkban.
Aztán utána jöhet a többi.
Bár épp eszű ember új hengerhez kapásból új dugót és gyűrűket tesz.
De manapság ezt már nemigazán lehet elvárni...
Elkoptatta a hónolás? wtf mivel csinálták azt? Hiltivel?
Inkább cseréld ki a hengert egy normálisra...
Aztán meg új dugó és új gyűrűk hozzá.
Meg persze közben a tűgörgőket is cseréld ki. És nem ártana átnézni a csapágyakat is hogy nagyjából rendben vannak-e(attól függetlenül hogy újak)
Hy!
Elösször is új csapágyakkal és ój hengerrel óvatosan kell mászkálni mert az új csapágyaknál is ugyanúgy bejáratós a motor.A csörgés valamelyik tűgörgő hibája lehet a kopogás viszont főtengely csapágyra utal.
Szerintem vegyél egy jó fajta dugót aztán ahoz fúrasd ki a hengert ,a tűgörgüket is vehetsz bele újat,a csapágyakat hát a kopogás nem csak amiatt lehet,feküdj be alá és próbáld meg kihalgatni kitapogatni hogy merről jön a zaj .
Jótanács:bejáratós a moci,szal ne húzd neki és használj bele fulszintetikus olajat.
Szerelőnél csináltattad ezeket vagy maszekba egyik havernál?
Meg ezt nem értem hogy azt ajánják hogy csak új gyűrűket kell bele tenni.Te jó ég!!!
A gyűrűkkel nem kell szarozni,ha valami nem okés akkor úgyis fúrni kell,az a megoldás.
Amúgy ha új gyűrűt teszel bele azzal is bejáratós a motor.Szóval ezekre oda kell figyelni.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!