Milyen gondot okozhat, ha kihagy egy henger? Úgy értem, tudok - e még vele menni egy - kétszáz kilométert, vagy azonnal szervizbe kell vinni? Magasabb fordulaton ugyan nem rángat a kocsi, de pl. nem teszi tönkre a katalizátort?
Annyit hozzátennék, még jó, hogy nem kettős tömegű a lendkerék. A gyertyának sem jó, meg a szelepeknek sem, de gyertyát úgyis cseréni kell, a szelepek nem kopnak el ennyi km alt, még a henger sem, mivel ott hideg a motor. A katalizátort viszont 200 km alatt pont teljesen kivégezheti.
Nem tudom mit szólna a computer (ha van benne), hogy lehúzod az adott henger befecskendező szelepének elektromos csatlakozóját, (ha legalább L-jetronic) de akkor nem menne a benzin bele. De ez már olyan gányolás lenne, amit nem érdemes próbálgatni, inkább érdemes szervizbe vinni, vontatni, trélerezni.
Ha lehúzod az ECU nagy valószínűséggel azonnal tilt, ugyanis az adott henger "eltűnik" a rendszerből.
Egyébként a magas fordulaton eltűnő hiba miatt én egy zárlatos gyertyára/kiöregedett gyújtókábelre tippelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!