Olaj került a hűtővízbe, mivel lehet eltüntetni hatékonyan?
5x cseréltem, igaz akkor alul lett kiengedve....):
Attól tartok, a motor ban lévő járatokban is le lehet ülepedve, esetleg a radiátorkörben is.. szóval valami hatékony vegyszerre gondoltam, de nem ismerek ilyet.
A "brigi " nem jó ! Kevés víz is semlegesíti .....Trisó !
Fórró vízzel beöntöd ,csinálsz egy nagy kört és addig ismétled még le nem tisztul..
Az utolsó mondta a tutit.
TRISÓ!!!
Az IFA korszakomban minden hónapban hengerfejes lett valamelyik.
Abba fél kilót öntöttem, egész nap jártunk vele, este leengedni és addig ismételni ameddig tiszta nem lesz.
Az autódba elég egyszerre 2 evőkanál.
Semmi más nem szedi ki, ne is próbálkozz.
Azért azt nem szab elfelejteni, hogy itt nem csak a gumitümlőket, de a hengerfejet a tömítéseket, a vízpumpát a hűtőt is kell védeni. Azért az egy kicsit furcsa, hogy 5-szöri csere után még nem akar eltűnni az olaj, ha nem lett egyre és egyre kevesebb a cserék során, akkor inkább arra gyanakodnék sajnos, hogy nem sikerült teljes mértékben a hengerfej javítása.
A brigéciol D-3-at (ha arra gondolsz) nem "semlegesíti" a víz, nagyon jól emulgeál. A fagyálló az persze etilén-glikol, nem sok köze van a vízhez. A brigéciol ecet kombót szerintem még senki nem próbálta. Arról nem is beszélve, hogy aztán a brigécioltól kellene megszabadulni.
A trisó valóban jobb, ha semmiben nem tesz kárt, ennek kicsi az esélye szerencsére, de azért lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!