Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldi dízel autóvásárlás...

Külföldi dízel autóvásárlás előtt állok! BMW 320D, Audi A3 1,9 TDI, Golf 4 1.9 TDI, Bora 1.9 TDI, Octavia 1.9 TDI. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: Autót szeretnék behozni Ausztriából saját használatra, de nem bírok dönteni, sőt inkább az információk hiányában mérlegelni. Ebben kérem a segítségeteket! Eddig csak 1-2 ismerős véleményére tudtam adni, ők azt mondták h remek ötlet auszztriából behozni, mert sokkal jobban karban tartják, van pénzük rá, nagy valószínűséggel valós a km, egyedül a rozsdásodásra kell figyelni, mivel sózzák az utakat. Az alap ötlet az inkább a motortípus volt, az a sima 90 Le-s, vagy 110 Le-s 1.9 TDI motor volt, amit beépítettek Audi A3-ba, Golf 4-be, Bora-ba, Octaviába. Az évjárat ami érdekel mindnél 1997-2003-ig, árban pedig kb 3000 euro-t tudnék rászánni.. Ódákat zengtek ezeknek a motoroknak a megbízhatóságáról, fogyasztásáról, élettartamáról. Eleinte csak ezek között vaciláltam, és az volt a terv, hogy ha meglesz, akkor belekerülnek: Bosch 502 porlasztócsúcs, Chip tuning, esetleg Intercooler. A kezdő dilemma azért volt, mert bár imádom a nagy autókat, (ezért jött az Octavia) ha abba rakom ezeket a tuningokat, akkor nem tudom hogy mekkora teljesítmény különbség lenne mondjuk egy Octavia, vagy egy ugyanilyen A3, vagy Golf 4 esetében. Jelenleg golf 4 kombim van, de csak 1.4-es 16V... Ennek az árából szeretném majd megvenni. Szóba jött még a BMW 320D E46, évjárat kb 1998, de a BMW-től kicsit félek, mert bár a 136 LE-höz már nem nyúlnék tuningal, de az alap szervíz része horror... A BMW tetszik a legjobban, de félek h nem bírnám fizetni a havi 80 ezres fizetésemből, amiből kb 20 ezret tudnék autóra szánni havonta... Az 1.9 TDI-ről hallottam azt is, hogy nem túl kényes a motorja, így "szerzett" gázolajat is elvisel (megszűrve persze). Ez a BMW-nél is igaz? Plusz a 320D-ben már van részecskeszűrő? Véleményetekkel, tapasztalataitokkal segítsetek légyszíves dönteni!! Köszi!

2012. dec. 14. 08:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat, időközben átértékelődtek a dolgok egy picit, és mostmár VW Passat b5 1.9 tdi a legesélyesebb! Pár szót tudnátok nekem mondani róla? Mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok a típusról? Válaszotokat előre is köszi!
2012. dec. 16. 04:01
 12/14 A kérdező kommentje:
Még annyit pontosítok, hogy 1996-2000 évjárati típusról vam szó.
2012. dec. 16. 06:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Vegul milyet sikerult? :)
2014. júl. 2. 01:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha havi 20 ezred van a kocsira akkor nem hogy tuningon ne gondolkozz,de még ilyen autókon se. Seat Toledo,vagy Leon szerintem jobb lenne...
2015. júl. 1. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!