Igaz h a dízeles kocsikat könnyebb vezetni?
Figyelt kérdés
Szerintem ez hülyeség.Minél újabb annál könnyebb lehet vezetni.Mellesleg autóvásárlás előtt állok.Jelenleg 1 benzines 2006-os Peugeot 307-sel szemezek.2012. dec. 12. 22:01
11/17 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ettől függ. Kissé nagyobb a nyomatéka a dieselnek talán alacsonyabb fordulaton, de sokszor egy 2 literes dieselt hasonlítanak össze egy 1,3-as benzinessel. Egy csomó szempont van még, amiért jó vezetni egy autót, vagyis "könnyű". Nekem pl. a kétliteres diesel Passat eléggé erőtlennek, szenvedésnek tűnik, míg túl nem forog a turbólyukon.
12/17 anonim válasza:
vezetni ha dizel ha benzines vagy gázos akkor is ugyan ugy kell mindegyiket . szervizigényesebb a dizel mert ha egy alkatrész cserélsz esetek többségében egy másikat is kell vele cserélni , még egy benzines kocsi igénytelenebb !az hogy melyik kocsi hogy indul el az vezető lába kérdése ha ráérez elindul kiengedet kuplungal is, de dizel is le tud fulladni épp ugy de fulladás kérdése benzines hajlamosabb rá érzékenyebb !ha sok pénzed van dizel ha kevés akkor benzines , szerviznél észre veszed majd enyi .
13/17 anonim válasza:
felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy mennyivel könnyebb vezetni a dízelt, mer' az elindul gáz nélkül
minden autó el tud indulni, akár egy ezres szutyok is, sőt, a legtöbb autó még 3-ban is el tud indulni gáz nélkül ha ügyes a vezető
14/17 anonim válasza:
Dieselen tanultam, most is az van. Benzinesről nem tudok nyilatkozni, az még nem vezettem, de talán a dieselnek annyi előnye lehet hogy meredekebb emelkedőn könnyebb vele elindulni visszagurulás nélkül. Benyomom a kuplungot, féket, egyesbe teszem, kuplungot felengedem, és gázadás nélkül elindul még a meredekebb emelkedőn is. De ezenkívül hasonló lehet a benzines, és a diesel vezetése.
15/17 anonim válasza:
dieselmotor alacsonyabb fordulaton adja le a max nyomatékot, így eleve több Nm ugyanazon fordulaton mint a benzin, ezért van ez.
16/17 anonim válasza:
Nálam egyik sem fulladt le, akkor sem mikor a jogsit csináltam, de a dízeles nehezebben fulladt le, sőt 2.-ban is meg lehetett indulni vele.
17/17 anonim válasza:
Sofőrként dolgozom egy ideje, de emellett autószerelő is vagyok, most a technikai résztől eltekintve, általában egy minél nagyobb ccm-s autóval könnyebb megcsinálni ezt az emelkedőn elindulást, szóval egy 1,8-as benzines fiestával ugyanúgy el fogsz tudni indulni, mint egy dízellel emelkedőn visszagurulás nélkül, egy 1,0-ás suzukival egy fokkal nehezebb, de igazándiból mindent meg lehet szokni, bele lehet jönni, szóval ilyen elvek alapján kár kocsit választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!