Szervokormány hiánya nem is akkora baj?
Az autónk szervós, ami tök jó mert könnyű tekerni a kormányt, nem úgy mint az előzőnél aminél nehéz volt szerintem mert nem volt szervo, igaz azzal csak egyszer mentem mert akkor még nem volt jogsim.
ültem egy swiftben, csak annyi hogy gurultam vele a dombról mert nem indult(tehát a motor nem járt, így szervó se volt) és nagyon könnyen lehetett tekerni a kormányt.
Meglepődtem mert a mi autónknál ha nem megy a motor csak leveszem a kormányzárat akkor mozdítani is alig lehet, gondolom az 1800kg is közbeszól...
Régi swiftből is volt szervós meg nem szervós is.
Szóval így értelmetlen a kérdés.
Rokonoménak van 2000 előtti szervós swift, na ott még álló helyzetbe is egy újjal lehet tekerni a kormányt. (mondjuk a motor be volt indítva, nem tudom hogy milyen szervó van benne, de szerintem nem elektromos)
A fater swiftjébe nincs szervó, ott azért kell némi erőkifejtés az álló helyzetben való tekergetéshez.
Persze álló helyzetbe csak akkor tekergetjük ha muszáj. Mert nem jó az autónak.
Előző: Igen tudjuk, elhisszük, minden autó sz*r amiben van szervó meg elektronika meg stb. meg az ABS is tiszta hülyeség, azért kötelező minden új EU-s autóba is. (bírom az ilyeneket) Egyébként a vészfékezést úgy oktatták nekünk KRESZ-en hogy a fékkel együtt nyomod a kuplungot is, direkt azért hogy ne fulladjon le az autó és ne menjen el a szervó.
Autótól is függ egyébként hogy mennyire nehéz eltekerni a kormányt.
A wartburgunkba nincs szervó, de azokat a kis kerekeket viszonylag könnyen el lehet tekerni és nincs elől olyan nagy súly.
Ellenben a BMW-be igazi birkózógép kis sebességnél szervó nélkül (egyszer odébbtoltuk az udvarban, nem akartam beindítani arra az 5 mp-re.) Bár azon 205-ös papucsok vannak és egy pöppet több az első tengely terhelése is.
Eddig nem kellet sokszor vészfékeznem állóra, (talán 5-6 alkalom) de a kuplungpedált mindig elértem. Ha nem is pont egy időben a fékkel de egy nagyon rövid időn belül utána mindig sikerült benyomnom és egyszer nem fulladt le az autó.
Egyébként semmilyen extra kocsim nincs. Egy 12 éves sportkocsi, manuális váltó, ABS, ASC (ami kikapcsolható) és egy szervó van benne.
Szondák keresgélésére pedig eddig nem volt időm mivel egyszer nem hibásodott meg egyik egység sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!