Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a jobb, elektromos...

Melyik a jobb, elektromos szervokormány vagy hidraulikus?

Figyelt kérdés

én ugy gondolom az elektromos jobb mert könnyebb és nem kell a motornak erőt kifejteni hogy hajtsa a szivattyút..

nektek melyik kéne inkább? amatőr versenyautoba lenne....

2012. aug. 19. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sztem is az elektromos a jobb, mert egyszerűbb a felépítése. Az viszont nem igaz hogy a motornak nem kell több erőt kifejteni. Mivel elektromos, a generátorról kapja az áramot, ami még jobban lefogja működés közben a motort.
2012. aug. 19. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom melyik jobb, de valószinűleg, mindkét típust ott alkalmazzák, ahol több előnye van mint hátránya. Haszonjárműveknél hidraulikus szervó van, mert ott szükséges a nagyobb erőkifejtés.

Személyautóknál már nem ennyire, meg valószínűleg az elektromos szervó kevésbé bonyolult/karbantartásigényes...

2012. aug. 19. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:

"Nem tudom melyik jobb, de valószinűleg, mindkét típust ott alkalmazzák, ahol több előnye van mint hátránya."

Hááát, VW Caddyból van ilyen is olyan is!

2012. aug. 19. 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Csak a félreértések tisztázására:

Az elektromos is hidraulikus, csak a szivattyút nem egy ékszíj hajtja a motorról, hanem egy villanymotor.

Szóval:

Hidraulikus

előnye: szinte örök élet.

hátránya: folyamatos terhelés a motornak, nagyobb üzemanyag fogyasztás.

Elektromos

előnye: Csak akkor és addig üzemel teljes terhelésen amikor szükséges, így üzemanyag takarékosnak tekinthető.

hátránya: ha besz@rik, és bizony ez előfordul, akkor a csere drága mulatság!

2012. aug. 19. 23:47
 5/5 A kérdező kommentje:

utolsóval nem értenék eggyet mert van tisztán elektromos is nem csak elektro hidraulikus...

keress rá ha érdekel.. elektromechanikus szervó ra

tehát hiába nem fogná a motort az ékszij a generátornak többet kell termelnie... és mi a helyzet a súllyal? hány kilo lehet egy hidraulikus szervo és mennyi az elektromos ?

2012. aug. 20. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!