Melyik a jobb, elektromos szervokormány vagy hidraulikus?
én ugy gondolom az elektromos jobb mert könnyebb és nem kell a motornak erőt kifejteni hogy hajtsa a szivattyút..
nektek melyik kéne inkább? amatőr versenyautoba lenne....
Nem tudom melyik jobb, de valószinűleg, mindkét típust ott alkalmazzák, ahol több előnye van mint hátránya. Haszonjárműveknél hidraulikus szervó van, mert ott szükséges a nagyobb erőkifejtés.
Személyautóknál már nem ennyire, meg valószínűleg az elektromos szervó kevésbé bonyolult/karbantartásigényes...
"Nem tudom melyik jobb, de valószinűleg, mindkét típust ott alkalmazzák, ahol több előnye van mint hátránya."
Hááát, VW Caddyból van ilyen is olyan is!
Csak a félreértések tisztázására:
Az elektromos is hidraulikus, csak a szivattyút nem egy ékszíj hajtja a motorról, hanem egy villanymotor.
Szóval:
Hidraulikus
előnye: szinte örök élet.
hátránya: folyamatos terhelés a motornak, nagyobb üzemanyag fogyasztás.
Elektromos
előnye: Csak akkor és addig üzemel teljes terhelésen amikor szükséges, így üzemanyag takarékosnak tekinthető.
hátránya: ha besz@rik, és bizony ez előfordul, akkor a csere drága mulatság!
utolsóval nem értenék eggyet mert van tisztán elektromos is nem csak elektro hidraulikus...
keress rá ha érdekel.. elektromechanikus szervó ra
tehát hiába nem fogná a motort az ékszij a generátornak többet kell termelnie... és mi a helyzet a súllyal? hány kilo lehet egy hidraulikus szervo és mennyi az elektromos ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!