Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósuli előtt állok pár...

Autósuli előtt állok pár hónappal és lenne pár kérdésem az autókkal és azok vezetésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szóval pár alapfogalmat kéne tisztáznotok velem. Ugye mondják hogy ennyi meg annyi lóerős a kocsi, nos ez oké, tudom, hogy egy lóerő hány watt, de bennem valahogy nincs meg az az érzés hogy hú, ez akkor most milyen erős autó, valahogy nem tudom átérezni az erősségét, ti mihez viszonyítjátok? Aztán ott a kuplung, csak akkor lehet váltani sebességet, ha azt lenyomom? És váltásnál csak a kuplungnak szabad lenni lenyomva? Amennyire tudom, 5-6000-res fordulatnál kell váltani (?). Az autó sebességbe téve nem gurul el vagy pont üresben? Meg aztán pár alap dolgot, mint például a hengerek meg ilyesmi dolgokat kéne elmagyarázni mezei szinten akinek van kedve/ideje hozzá. Tudom, azért megyek a suliba, hogy mindezt megtanuljam de kétlem, hogy sokan vannak manapság úgy akik elmennek autósuliba és még sose vezettek volna/nem értenek kicsit sem az ilyen dolgokhoz. Köszi előre is.

2012. dec. 1. 23:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Lehetne, persze. Bár inkább haszonjárműveknél (azaz teherautóknál) van értelme, mert ott "sűrűn vannak" a fokozatok, kicsi az eltérés az áttétellek között. Például terheletlenül szoktak magasabb fokozatból is indulni - ott van elég fokozat, pl. kamionnál lehet akár 18 előre és kettő hátra.

Esetleg ha jeges úton kell indulni, akkor lehet személyautónál is kettessel próbálkozni, akkor kevésbé akar elpörögni a kerék.

Visszaváltásnál is lehet egyszerre többet, pl. ha hirtelen fékezned kellett.

De ezek nem fognak sorra kerülni igazán az oktatáson, ott elég lesz ha kihagyás nélkül kapcsolgatsz fel és lefelé is. Sőt, amíg nem mentek ki a városból, addig lehet csak az első 3 fokozatot fogod használni.

Persze leírva sima ügy, de autóban nem azért több dologra is kell figyelni. Maradj az alapmegoldásoknál, aztán ha azok mennek majd automatikusan (nem kell gondolkodnod hogy hármasból hogy váltasz kettesbe például), meg van közlekedési rutinod, akkor lehet ilyesmikkel foglalkozni.

2012. dec. 7. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!