Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra-n, miután termosztá...

Dexter7 kérdése:

Opel Astra-n, miután termosztát csere volt, miért pörög fel a motor a kuplung "kinyomásakor"?

Figyelt kérdés

Szóval, a szerelő termosztátot cserélt mert az nem volt jó, ami okés is mert eddig egyáltalán nem tudott bemelegedni szegény autó. Most már eléri az üzemit, szóval ez oké.

Viszont amikor indítom (hidegen) akkor ha sebességbe teszem, gáz nélkül elindul akár az autó. 3.-ba is simán megy gáz nélkül..., majd pár km megtétele után megszűnik ez a dolog, viszont helyette mikor kinyomom a kuplungot, felpörög a motor, majd visszaesik a fordulat. Ha 15mp-ig van kinyomva akkor addig játszadozik. Ez dugóban vicces, mert furán néznek, hogy mit "túráztatom a gépet?" (ekkor már rég üzemi hőfokon van) Majd ezt a hibáját is elhagyja 10-20km után...

Másnap ugyanez folyt köv...

(2000-s 1.4-s Opel Astra F, benzin)

2012. nov. 28. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Ehhez a részhez:

"Viszont amikor indítom (hidegen) akkor ha sebességbe teszem, gáz nélkül elindul akár az autó. 3.-ba is simán megy gáz nélkül...,"

Az én autóm nem hibás, ezt meg tudom csinálni még csak nem is télen (akkor jobban), hogy beindítom az autót és anélkül hogy a gázhoz nyúlnék felrakom 5.-be, persze finom kuplunggal és ballag úgy 45-el, nem rángat teszi a dolgát...

Maga a termosztát csere semmi ilyet nem indokol (fe-le pörgés), kuplungolásnál (bár az az időszak üresjárat) úgyszintén nem kéne ilyet tennie.

Nem tudom...

2012. nov. 28. 23:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ezt más is mondta, hogy az nem hibája, hogy sebességben úgymond "elgurulgat" gáz nélkül, bár ez 5.-ben simán tartja a 80-at... :), csak az a fura, hogy a szerelő elméletileg csak termosztátot cserélt rajta, és előtte még sosem csinált ilyet.

(mondjuk a termosztát cseréhez,azt mondta, hogy a vezérlést is le kellett szednie...)

2012. nov. 28. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy fojtószelep tisztítást megcsinálnék és megnézném az alapjárati motort(80%, hogy ezzel van valami).
2012. nov. 29. 00:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Így, hogy tippet kaptam az alpjárati motorra, egy kicsit utánaolvastam, és mintha ez valami "opel betegség" lenne.

Több helyen olvastam, hogy nagy eséllyel ha tisztítom, akkor megszűnik a probléma. (holnapra megvan a program :))

Még egyszer köszönöm, mentek a zöld kezek!

2012. nov. 29. 00:50
 5/5 anonim válasza:

Szia dexter7!

Ugyanezt a jelenséget produkálja az én Astrám is...

Az alapjárati motor megtisztítása után megszűnt a probléma?

Köszi előre is a választ!

2013. nov. 27. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!