Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tesco parkolóban a nagycsaládo...

Tesco parkolóban a nagycsaládos hely?

Figyelt kérdés
Már vannak újabban ilyen helyek is, a rokkant parkoló mellett. Ha ilyen helyre állok, megbüntethetnek? (nem az a lényeg, hogy meg tudnak-e, hanem hogy jogilag mi a helyzet)
2012. nov. 28. 19:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%

De ez a mód nem az hogy megbüntet. Itt csak egyedül én olvastam a kérdést?

Ti tényleg azt hiszitek ha nagycsaládosok parkolójában álltok meg amire kijöttök az áruházból ott vár majd a szélvédőn egy büntetés? Ki teszi ki a tesco? Mert a rendőr nem.

Tehát ki szab rám büntetést is mi alapján?

2012. nov. 28. 22:51
 22/27 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

nem gondoltam volna, hogy ilyen vita robban ki a kérdés miatt :D

ha meg is büntethet, akkor azt hogyan teszi? szerintem max annyi, hogy felszólítanak a terület elhagyására, vagy nem mehetek be a tescoba

de mikuláscsomagot tuti nem kaphatok a tescotól, nem?

2012. nov. 28. 23:10
 23/27 anonim ***** válasza:
90%

Tuti nem, de nem is bírságolásról kérdeztél. A büntetés más. Bírságolhat a közteres, ha beállsz a rokihelyre.

Ez a nagycsaládos dolog olyan, mint hogy nyilván ki fognak tessékelni, ha köpködsz, részeg vagy, ordítozol, bűzlesz stb.

2012. nov. 28. 23:15
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

Tetszik, hogy a kérdezőben fel sem merül az, hogy mennyivel könnyebb neki gyalogolnia 2 percet, mint a háromgyerekes anyukának egy zsák pelussal meg babakocsival, hanem rögtön azon gondolkodik, hogyan fordíthatná az áruház figyelmességét a saját hasznára. A válaszolók meg késhegyre menő vitát generálnak, szintén szigorúan ignorálva a kérdés morális vonatkozásait.

Vagyis nem is, rosszul vagyok tőle.

2012. nov. 29. 00:52
 25/27 anonim ***** válasza:
Mivel a terulet meg van nyitva a kozforgalom szamara, ezert a mindenkori KRESZ ervenyes ott is. Kiveve, ha ki van helyezve minden olyan iranybol a "Magánút" tábla, ahonnan be lehet hajtani. Nezzetek utana ennek a fogalomnak.
2012. nov. 29. 06:20
 26/27 A kérdező kommentje:

24. válaszadó:

örülök, hogy rosszul vagy tőle, de gondolom fel sem merült, hogy engem ez a kérdés szimplán érdekel, hogy mi a jogi háttere

mondtam én olyat, hogy oda akarok állni? nem

nyilván az egyszerűség kedvéért írtam E/1-ben

2012. nov. 29. 16:24
 27/27 anonim ***** válasza:
51%

A jogilag nemlétező "nagycsaládos parkolóba" nem lehet "illetéktelenül" beállni, a "nagycsaládos parkolónak" az égvilágon semmi köze nincs a KRESZ által definiált mozgássérült parkolóhoz.

Az 1/1975 KPM-BM rendelet (közismert nevén KRESZ) című kiadvány szerint mozgássérült parkoló az van, olyan viszont, hogy "nagycsaládos parkoló" jogilag NEM LÉTEZIK.

Ezért közterületen táblával és útfelületi felfestéssel a KRESZ szerint kizárólag mozgássérült parkolót lehet kijelölni, olyat, hogy "nagycsaládos parkoló" nem.

Az kétségtelen, hogy egy-két multi kitalálta, hogy a saját belső parkolójába felfest un. "nagycsaládos parkolókat" (ahogy ennyi erővel felfesthettek volna kutyás-, bénavezető-, sokatvásárló-, stb. parkolókat is.)

Oda az áll be aki akar, jogilag nem szankcionálható (tekintve, hogy szabálysértést az követ el aki a KRESZ-t megsérti, és mivel ez nincs benne a KRESZ-ben, az odaparkolással nem is sérthető meg a KRESZ...)

2016. szept. 27. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!