Van olyan hely/rendezvény ahol lehet kamiont vagy buszt vezetni úgy hogy nincs rá jogosítványom?
Engem nagyon érdekelt mindig is, milyen lehet kamiont vezetni, de a teherautós rendezvényeken úgy kezdik, hogy "Jogosítvány?", a B kategóriával pedig rendre a szimulátorba lettem száműzve (ha volt).
Aztán kábé fél éve ideköltözött az utcánkba egy kamionos, marha rendes srác, összejárunk sörözni, horgászni, aztán kábé egy hónapja délután felvetettem neki a régi álmom. Bevitt késő délután a telephelyre és egy húsz percet forgolódhattam a kamionjával-persze csak a nyergessel, pótkocsi nem volt rajta-de így is nagy élmény volt.
Először nem is éreztem az utat igaz, meg furcsa volt olyan magasan ülni és látni mindent közvetlenül előttem (szinte nincs holttér), meg a motor nyugodt volt és erős, a járgány pedig meglepően fordulékony. Nagyon élveztem!
(Ennek ellenére maradok mérnök :-D)
De ha lesz lehetőséged ne hagyd ki! Szerintem a kamionos ismerős egyedül a járható út.
troli nyílt napon az emberem vezethetett trolit, neki B-s jogsija van, aztán kicigánykodta, hogy én is vezethessem egy kicsit :D pedig én csak vezetni tudtam még akkor, papírom nem volt :D
nagy élmény, az biztos :)
Ha van protekciód, akkor sok helyen lehet.
Nekem egy volt osztálytársam dolgozott biztonsági őrként egy teherautókat forgalmazó és szervizelő telepen.
Egyik hétvégén este felé bementünk és az ott parkoló teherautókkal mentünk pár kört B-s jogsival. Volt ott minden a fagyiskocsitól a billencsen át a kamionig.
Persze csak ésszel lassú tempóban és csak a telepen belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!