Tesco parkolóban a nagycsaládos hely?
Nagy áruházak extra szolgáltatása, ja...
családi parkoló, női parkoló, szőke parkoló, barna parkoló, kismama parkoló, kiveremcsakmegálltam parkoló... Persze, közel s-távol egy hely se, majd pont nemillik odaállni... persze... Mozgássérült parkolóba csak mozgássérült állhat, a többibe nincs senkinek joga beleszólni.
3: Az áruházak parkolója közforgalom számára megnyitott magánterület. Ha az áruház rendje az érvényes. A KRESZ szabályok érvényesek, azt nem írhatja felül, de igenis korlátozhatja, ki mit csinálhat ott.
Olyan, amikor hozzád vendég jön, s csak papucsban mehet be. Nincs ilyen törvény, de te vagy a gazda.
A lényeg: a biztonsági szolgálat intézkedhet. Rendőri segítséget is kérhetnek, ha szép szerével nem állsz el onnan. Vannak helyek rendőröknek, mentőknek, biztonsági szolgálatnak is. Ezek státusa pont olyan, mint a családosé, de oda sem állhatsz.
Nem a KRESZ megszegése lesz az alap, hanem az, hogy nem tartottad be az áruház rendjét.
"Nem a KRESZ megszegése lesz az alap"
Ha ez egy magánterület és nem a kresz a mérvadó akkor hogyan büntet meg a rendőr a rokiparkolóban kresz alapján?
5., és 6.
Tessenek már megérteni egyszerű szöveget.
Az áruház területe közforgalom/közcélra megnyitott magánterület. (Az egészen pontos megnevezés mellékes.)
A KRESZ érvényes, nem írtam mást. Csak a KRESZ-en kívül más törvények, rendeletek, egyéb jogszabályok is léteznek.
Az áruház előírhatja, milyen viselkedési normákat kell betartani.
Törvény pl. arra sincs, hogy az ellenőrnek a metróban meg kell mutatni a jegyet vagy bérletet. De a céget felhatalmazza arra, hogy saját működési rendjét szabályozza.
Teszem azt, egy bolt azt szablya meg, hogy 14 évnél fiatalabb nem léphet be. (Van is ilyen!). Nem a KRESZ, nem a polgári vagy a büntető törvénykönyv írja elő, de ezek feljogosítják a boltot erre.
két kérdésem lenne, hol van leírva mi számít nagycsaládnak(és hogy az a piktogram-e egyáltalán a jele).
a másik pedig ha a KRESZ érvényes, akkor az ott közlekedők miért is tesznek rá? direkt ki van írva sok helyen hogy jobbkéz szabály van, meg talán még az is hogy a KRESZ érvényes oda, de én a kresztudásom alapján nem tudok olyanról hogy nagycsaládos parkoló, rokkant van, meg nem rokkant, amit mindenki használhat.
De ki büntet meg ha erre nincs kresz szabályozás? A tesco kiküld nekem egy sárga csekket? Hova? Elkéri az igazolványom? Ki? A pénztáros?
Van a tesconak joga engem birságolni? A tesconak ilyen jogköre nincs hiába mászkálnak kékben. A rendőr megbüntethet ha rokiparkolóban állok és ha ezen a magánterületent (már ez is egy vitára okot adó helyzet egyébként) a kresz szabályai érvényesek és slussz.
ha lenne rá nyilvános szabályozás, szabályszegés esetére pótdíj, és lenne aki ellenőrizni tudja mondjuk hogy te egymagad szállsz ki, lefényképez és rendőrt hív, majd kikéri az adataidat a rendőrségtől és polgári peres eljárásban érvényesíti a pótdíjkövetelését, akkor igen :)
Egyébként nem szabálysértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!