Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tesco parkolóban a nagycsaládo...

Tesco parkolóban a nagycsaládos hely?

Figyelt kérdés
Már vannak újabban ilyen helyek is, a rokkant parkoló mellett. Ha ilyen helyre állok, megbüntethetnek? (nem az a lényeg, hogy meg tudnak-e, hanem hogy jogilag mi a helyzet)
2012. nov. 28. 19:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%

Ennyi gyépést egy helyen ritkán látni.

A KRESZ csak egy rendelet. Nem létezik semmi más szerintetek? A lopásról sincs szó a KRESZ-ben, meg gyilkosságról sincs. Akkor ezekért nem lehet büntetni?

Nem írtam azt, hogy az áruház személyzete büntet az áruház nevében. Én azt írtam, hogy a biztonsági szolgálat intézkedhet. Felszólíthat, s ha nem teszel annak eleget, akkor rendőri segítséget kérhetnek. Ismétlem, nem a KRESZ alapján, hanem a házirend megszegéséért. (Ptk.)

2012. nov. 28. 21:36
 12/27 anonim ***** válasza:
47%

Ezt hogy itt most ki a gyépés biráld felül.

A rokiparkolóra van szabályozás és meg van határozva a birság. A lopásra szintén. A károkozásra is. A közszeméremsértésre is.

Ezek a tescotól független dolgok és már a tescomentes világban is léteznek.

Ami a tescomentes világban nem létezett az a nagycsaládosok parkolóhelye. Na, erre nincs szabályozás csak a tesco fejében, sehol máshol.

Nincs kit hivjon és miért, ha ki is hiv valakit megbüntetni nem tudnak, mert nincs mi alapján.

Igy érthető?

2012. nov. 28. 21:43
 13/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem, nem érthető. A polgári törvénykönyv lehetővé teszi, hogy az egyes cégek működési rendjüket szabályozzák.

Nem találsz olyan törvényt vagy rendeletet, amelyben le lenne írva, mekkora csomagot vihetsz a buszon. Az csak az Utazási feltételek között szerepel. Ha te felszáll nagyobbal, akkor nem a buszvezető fog megbüntetni, hanem az csak megáll, rendőrt hív, az leszállít stb.

2012. nov. 28. 21:52
 14/27 anonim ***** válasza:
35%

De nem érted hogy nem büntethet meg? Ilyen nincs hogy én kiírom az ajtómra ide csak nagymellű nők jöhetnek és ha belép egy melletlen kihivom a rendőrt és jól megüntetettem vele. Egy lehetőségem van nem engedem be a kismellűt. Ennyi és nincs tovább.

De nem büntethetem meg és a rendőr sem fogja.

2012. nov. 28. 22:01
 15/27 anonim ***** válasza:
50%
Nem, a rendőr nem fog megbüntetni, hanem majd a szabálysértési hatóság vagy bíróság. A buszos nagyon jó analógia. Ha nincs jegyed, ellenállsz az ellenőrnek, nem a rendőr fog megbüntetni, ő csak kényszerintékedni fog. Bevisz, kihallgat, feljelent.
2012. nov. 28. 22:06
 16/27 anonim ***** válasza:
40%

Kinek állok ellen? Mit csúsztatok itt jobbra balra? Nem állok ellen senkinek, nem vertem meg közfeladatot ellátó személy, amivel itt példálózol az bűncselekmény, még jó hogy megqrnak érte. De ennek mi köze a fenti kérdéshez?

Megbüntethetnek? Nem, nincs mi alapján.

Te már itt továbbképeled az ügyet hogy én itt össze vissza verem a biztonsági szolgálatott tokától-bokáig.

De ha igy lenne akkor SEM a nagyacsaládosok helye miatt kapnám a büntetést.

2012. nov. 28. 22:15
 17/27 anonim ***** válasza:
Úgy látszik nem ugyanazokat a beírásokat olvassuk. Én sehol nem látok egy szót sem ellenőrverésről.
2012. nov. 28. 22:33
 18/27 anonim ***** válasza:
50%
"A buszos nagyon jó analógia. Ha nincs jegyed, ellenállsz az ellenőrnek,"
2012. nov. 28. 22:34
 19/27 anonim ***** válasza:
33%

:D

Ezt is lepontoztad? Ezt te irtad:P

Következetes vagyˇˇ

2012. nov. 28. 22:42
 20/27 anonim ***** válasza:
50%

Khm, ez egy fórum? Nem tudtam.

De azt sem, hogy az ellenáll=megver

Az áruház kérhet rendőri intézkedés, de a saját biztonsági őrök is alkalmazhatnak kényszerítő eszközöket.

A kérdező a jog felöl érdeklődött, s aszerint bizony-bizony az áruháznak módjában van arra, hogy a saját rendjét betertassa. Más kérdés, hogy nem teszik.

2012. nov. 28. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!