Az usában miért használtak/nak ilyen nagyköbcentis járgányokat?
Figyelt kérdés
Azontúl hogy olcsó volt a benzin,az még nem ok hogy mindenki 4-5-6-8 ezer köbcentis kocsival járjon.
Volt valami kifejezett oka hogy ekkora cirkálókat gyártottak?
2012. nov. 26. 00:09
11/12 anonim válasza:
azér ne ferdítsünk, közel 30 éve is volt máűr 1-es golf 1.5 benzin automataváltóval, volvo 340 CVT fokozatmentes variátoros automatával, stb stb... az automataváltó az amcsiknál csak egy plusz dolog, de nem ez az oka a nagy motoroknak, hanem ahogy már előttem is leírták, más a kultúra nagy böszme autókhoz a nagy alacsony fordulatu motorok karalterisztikája illik, sokkal kényelmesebb is így, meg mivel a fogyasztás nem szűmított, a gyártóknak is sokkal egyszerűbb és költségkímélőbb volt így simán elaviult teknikát használni nagyban, nem foglalkoztak a fejlesztésekkel, persze ennek előnye is lehet, kevesebb hibalehetőség stb... Ennek ellenére én még nem hallottam arról hogy az amerikai autók a legmegbízhatóbbak lennének. Se manapság, se 20 évvel ezelőtt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!