Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék komolyabban belemerü...

Szeretnék komolyabban belemerülni az autószerelésbe mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsán fogalmaztam meg a kérdést, de szeretnék autószerelő lenni mivel nagy hobbim az autók. 20 éves vagyok és van egy villanyszerelő végzettségem. Jelenleg dolgozom,de vannak olyan autószerelő tanfolyamok amit munka mellett is el lehet végezni? Ez mennyibe kerül körülbelül és mennyi ideig tart? Meg egyik haverommal már tervünk hogy együtt csinálunk egy vállalkozást, mert ő autóelektronikát tanul most. Köszönöm a segítséget!
2012. nov. 24. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
2 éves, OKJ-s képzés keretében van ilyen tanfolyam. Ha beírod a keresőbe, hogy "OKJ-s autószerelői tanfolyamok" akkor a lakóhelyed és az egyéb szempontok alapján válogathatsz.
2012. nov. 24. 22:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az autóipar leáldozóban van én autószerelő vagyok és autóelektronikás is, mégis munkanélküli vagyok.

50 km-nél közelebb nincs munkahely.

Ha van fölvétel valahol akkor is gyakorlat hiányában meg sem tudod próbálni,mert elvárják.

Ha vissza mennék az időben magamnak azt tanácsolnám h ne menjek

Mi 20an voltunk egy osztályban egy tudott elhelyezkedni protekcióval.

Meg a mai világban vállalkozást nyitni (Hát őőőőőő) nem egyszerű fenntartani

Ja és olyan sok baromságot tanítanak pl vállalkozás tan anyagismeret(jobban kellett tudtuk a vas gyártását, mint a szerelést)

És a legfontosabb nem a mostani kocsikat tanultuk hanem a 20- 30 (vagy több)évvel ezelőtieket és ennek javítását.

Ez ugye bosszantó volt a mostaniakról alig

Dehát ilyen a magyar oktatási rendszer ELAVULT S Z A R

2012. nov. 24. 22:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor egyenlőre marad hobbi szinten a garázsban való szerelgetés :)
2012. nov. 24. 22:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát igen. Vannak felesleges tantárgyak is. Mi viszont már tanulunk az újabb technikákról is. Gyakorlatban viszont még nem volt hozzájuk közünk.
2012. nov. 24. 23:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Annyit az előttem szólókhoz, a gyakorlat és a tudás mellé képzelj egy olyan felszereltségi szintet (szerszámok ,célszerszámok ,jogilag tiszta kiolvasó rendszer és háttér infó ) ez nagyon sok pénz . De ezek nélkűl labdába se rúghatsz,olyan műhelyek mennek tönkre akik ezek hiányába szenvednek . És a folyamatos utánképzés szintén fontos ,hogy tartsd a lépést (egy egy ilyen tanfolyam 25-50 ft )

Remélem segít a döntésben ...

2012. nov. 25. 09:04
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

"És a legfontosabb nem a mostani kocsikat tanultuk hanem a 20- 30 (vagy több)évvel ezelőtieket és ennek javítását. "

Ez mindenhol így van,nem csak az autószerelésben!

A Technika folyamatosan fejlődik (pláne most,hogy évente vannak hatalmas fejlődések)!

Pl.: villanyszerelőknél is ez van! állandóan vannak új fejlesztések,új szerelési anyagok,új szerelési technikák,új gépek,új műszerek...

ezért is mondják: Az embernek folyamatosan képeznie kell magát ,különben nem megy semmire!!

2012. nov. 25. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!