Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért "menő" a ködlámpa?

Miért "menő" a ködlámpa?

Figyelt kérdés

Miért hiszik sokan, ha bekapcsolják este a ködlámpát akkor ők a "janik"? Pedig sztem zavaró és elég gagyi hogy ezzel akarják felhívni az emberek figyelmét.

Aki bekapcsolja persze indokolatlanul az magyarázza már el nekem hogy miért jó?

2009. aug. 15. 19:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
76%
van olyan autó aminek nagyon jól áll, pl az új audik, de akkorsem kéne mennie annak mindig.
2009. aug. 15. 19:23
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Logikátlan dologban ne keress logikát.
2009. aug. 15. 19:26
 3/22 A kérdező kommentje:
pl a bmw nek jó áll amikor be van kapcsolva a helyzetjelző. DE amikor egy ignis vagy ilyen fostalicskáknál bekapcsolják az elég gagyi. Várom olyan ember válaszát is aki pont ilyen. MIÉRRRRT ?? :))
2009. aug. 15. 19:29
 4/22 anonim válasza:
100%
Értelemszerűen nem azért kapcsolják be hogy neked látás sérülést okozzanak. CSak egyszerűen így látják jónak, de hát sokan még a kreszt se ismerik-szóval ez nem a leglényegesebb probléma.
2009. aug. 15. 19:41
 5/22 anonim ***** válasza:
88%
Tulajdonképpen ködlámpát csak ködben kell(ene) használni, hogy láthatóbb legyen az autó, legyen szó akármilyen típusról. Én azt szoktam mondani, hogy biztos a kedves sofőr fejében van köd, hogy indokolatlanul használja. :D Egyébként szerintem is zavaró, túl erős a fénye, és ez a szembe jövőt elvakíthatja, ami ráadásul balesetveszélyes is.
2009. aug. 15. 19:47
 6/22 anonim válasza:
49%

Ne is higgyék hogy ők a janik, a ködlámpa nálunk puttomároXD

Ózdon csapatjuk itt megvannak fokozatok kezdő süldő ne villogjon, helyjelzővel indít, kicsit később is max tompított, néhány futammal már nyomhatod a ködlacit de még seholse vagy, csak 10 nyereség után jár hogy mehetsz a refivel. Valahol nem egyértelmű a tag akkor jár az elaxijelző, az olyan mint amikor csíkod van az övön (karatéztam)

2009. aug. 15. 19:55
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

A ködlámpa NEM zavaró csak annyira mint a tompított.

Különben nem lenne jó ködben.....Ha valaki részegen fexik az úton max azt zavarja.

Én országúton szoktam felkapcsolni mert szélesebben teríti a fényt és hamarabb "észreveszem" a vadat (vagy ő engem).

2009. aug. 15. 20:09
 8/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem az a "Jani"aki nem tudja a KRESZ-t,hanem a rendőrség a gyenge hogy engedi!Aki egy kicsit oda figyel és a "Janinak"megírja a min.10ezres csekket.
2009. aug. 15. 20:16
 9/22 anonim ***** válasza:
52%
19.41-esnek igaza van.Ezek legtöbb része vásárolt jogosítvány.Ha újra kellene vizsgázni hivatalosan a országfelének nem lenne vezetőiengedélye.
2009. aug. 15. 20:19
 10/22 anonim ***** válasza:
93%

Azok a válaszok tetszenek, akik mondják, hogy nem elég, hogy felkapcsolja, még a KRESZ-t sem ismeri. Ugyanis már azzal sérti a KRESZ-t, hogy indokolatlanul használja a ködlámpát. Sőt, egy előttem szólónak elárulom azt is, hogy bizony van amikor indokolt a helyzetjelzővel történő indítás is :) De ez más kérdés.

Már volt szerencsém rendőri intézkedést látnom normál látási viszonyoknál alkalmazott ködfényszóró ellen. Engem épp igazoltattak, szemből az autós "janizott", ködlámpával jött, mondta is az igazoltató rendőr a kollégájának, hogy már írhatod is a tízezres csekket neki...

Engem ZAVAR, ha valaki ködlámpával jön és nincs köd. Ha pedig hátsó ködlámpát is bekapcsolja, akkor egyenesen megőrülök. (Ilyenre is volt már sajnos példa.)

2009. aug. 15. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!