Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Anyagáron mennyibe kerül egy...

Anyagáron mennyibe kerül egy autó?

Figyelt kérdés
mondjuk 1 toyota land cruiser v8.

2012. nov. 7. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Mire gondolsz "anyagár" címszó alatt? Ez ugyanis lehet a nyersanyag is (acél, alumínium, üveg "MÉH-telepi" ára), a feldolgozásra kész termék is (hengerelt acéllemez, műanyag granulátum, forgácsolás előtti acéltömb), de akár az összeszerelésre váró elemeket (karosszériaelemek, üres motorblokk, üvegek) is jelentheti. Természetesen mindnek más az árfekvése.
2012. nov. 7. 22:19
 2/8 A kérdező kommentje:
A feldolgozásra kész termék árra: hengerelt acéllemez, műanyag granulátum, forgácsolás előtti acéltömb
2012. nov. 7. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
6%
Nagyjából a szalonár felébe, de ez kategóriánként változik.
2012. nov. 7. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Felébe??? 10%
2012. nov. 7. 23:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Azért számold bele, a gyártáshoz való gépeket, anyagköltséget, rezsiköltséget, az emberek munkabérét, tervezést stb. Szerintem is a fele lehet, nagyjából.
2012. nov. 8. 08:01
 6/8 anonim ***** válasza:

"Azért számold bele, a gyártáshoz való gépeket, anyagköltséget, rezsiköltséget, az emberek munkabérét, tervezést stb. Szerintem is a fele lehet, nagyjából."

Az nem számít bele az anyagárba!:) Egyes emberek mennyire nincsenek tisztában alap fogalmakkal!:)

Körülbelül a listaár 10-20%-ba kerül anyagáron.

Erre kerülnek rá a részarányos költségek úgymint kutatás/fejlesztés, gyártósorok ára, munkabérek és minden egyéb rezsiköltség. Plusz még a gyártó haszna majd a kiskereskedő haszna. Így éri el a vételárát a kocsi.

2012. nov. 8. 08:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem-nem, tényleg 10% körül van. Autószerelő szakra jártam és ott is mondták !
2012. nov. 8. 08:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Valóban, én már belekalkuláltam a járulékos költségeket is, az önköltségi árat mondtam. Nyersanyagáron valóban 10-20% közöttre jön ki, ezt benéztem.
2012. nov. 8. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!