Mennyit fogyaszt vegyesben egy opel astra G 1.4 16V Ferdehátú?
Sziasztok!
Nekem 2004-es Astra G kombi van Z14XE motorral. 3 évre (kb. 45000 km) visszamenőleg van adatom a fogyasztásra. Mindig kiürítem a tankot és tele tankolom. Az átlag 6.8 l/100 km ami kb. 50% országút, 20% város és 30% autópályából jött össze. Országúton kb 100 km/h, autópályán 120 km/h. De sokat használom a motorféket, hagyom hosszan kigurulni. Kb. 3 alkalommal tudtam 5.9-6 literes fogyasztást produkálni, de azt nagyon nehéz volt összehozni, legalábbis nekem. Remélem tudtam segíteni! Üdv!
Én biztosan nem néztem el. Most a Mátrában voltunk komoly emelkedőkkel, és voltak komolyabb gázadásaim is. Márha ennél a típusnál lehet ezt mondani, mert nagyon nem megy:)).
Amint régebben is írtam város-országút-város és kijön 5,8 literre a fogyasztás. Országúton átlagban 100-105km/h-val mentem gps szerint. Akkor van gond, de szerintem mindegyik autóval, ha sokat autózól városban, mert akkor jelentősen megnövekszik a fogyasztás, nekem speciel 7 fölött van, télen sajnos a 9 hez közeli sem irracionális.
Nekem volt tavaly egy olyan rekordom, hogy huzamosabb ideig mentem autópályán, ugyan mindenki lehagyott, mert kereken 100km/h órával mentem, ugye ekkor majdnem pont 3000-et fordul, viszont a fogyasztás 5,2 liter volt. Ehhez persze az kellett, hogy állandó gázadás, 2x volt megállás határnál, ÉS voltak ott is emelkedők. itt 692 kilométert mentem egy huzamban. Egyáltalán nem valószínűtlen az 5,8 liter normál, nem nagypapa gyorsítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!