Mennyit fogyaszt a Pagani Huayra?
Egy több mint egy millió dolláros autónál szerintem ez egy lényegtelen információ.
2012. nov. 1. 22:33
2/20 A kérdező kommentje:
Számomra nem lényegtelen, talán ezért kérdeztem, ja és ha kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor ne írj semmit.
A gyári adata 12 L / 100 km 343 g CO2 kibocsájtással.
Ez nyilván 90-el hegynek le a gáz érintése nélkül értendő...
Padlózva tippre egy olyan 70 - 80 liter / 100 km a fogyasztása...
2012. nov. 2. 08:47
4/20 A kérdező kommentje:
Azért az túlzás. Maximum 30 liter, de nem tudom , nincs ilyen kocsim :D
2012. dec. 25. 17:20
Ha nem tudod akkor mire alapozol?!
30 litert még egy 2 literes benzinmotorral is meg lehet itatni nyélgázon. Itt pedig egy V12-es 6000 ccm-es szupersport autóról beszélünk...
2012. dec. 25. 18:40
Mert te aztán úgy beszélsz mintha lenne ilyen kocsid... a Pagani Huayraban olyan technológiák vannak, amik befolyásolják a nagy mértékű fogyasztást, és ne hasonlítgasd ezt a kocsit, hétköznapi , családi autókhoz vagy mit tudom én mihez. Nézd meg a gyáróriások Pagani Huayra részét, és kicsit tájékozottabb leszel a témában.
2012. dec. 25. 22:16
Amúgy meg nem kezdek vitába egy olyan autó fogyasztásáról, ami 1 millió euró, és itt egyikőnk még csak távolról is igen csekély eséllyel fog látni.
2012. dec. 25. 22:22
Ültem már 1-2 autóban, hidd el...
Egy V12-es 6000 ccm-es motor ha kened az arcát sokat fogyaszt. Mindegyik, csodák nincsenek. Ugyanis elégetett üzemanyag nélkül nincs teljesítmény. Ez puszta mezei általános iskolás fizika, 500 KW energialeadáshoz adott mennyiségű üzemanyag kell 1 óra alatt. Ezen nem segít a hiper szuper "technológia" sem. Lehet a hatásfokot javítani, akkor esetleg 100L helyett csak 90-et fog enni 20 kör alatt a ringen. De, hogy nem 12-őt az hót ziher.
2012. dec. 25. 22:41
Azt elhiszem hogy egy-két autóban ültél, de ilyenben még kiállításon sem az a hót ziher. Köszönjük a rövid fizika előadást, de ha egy autónak 15 liter a vegyes fogyasztása, akkor abból elég nehezen jön ki 90 liter. Persze gyári fogyasztás soha nem a valós, de azért ne túlozzunk, Amúgy elég vicces kezd lenni ez a vita, puding próbája az evés, lehet neked van igazad, lehet nem, tudja a franc, le kellene mérni, de ha ilyen kocsim lesz,(ha megnyerném esetleg a lottót), biztos nem a fogyasztásán meditálnák. Erről ennyit a részemről.
2012. dec. 25. 23:10
Kapcsolódó kérdések: