Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit fogyaszt a Pagani Huayra?

Mennyit fogyaszt a Pagani Huayra?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm :)

2012. nov. 1. 22:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hanem egész biztos, hogy igazam van, de mindegy.

Az 530D BMW-mnek a gyári vegyes fogyasztási adata 5-10,4L. M0-on 90-el tényleg 5,5L-t fogyaszt, városban tényleg 10 körül.

De ha kenem a száját mint egy idióta (ahogy az emberke egy sportautót is szoktak vezetni) akkor 40L-t is beiszik 100km alatt. Simán.

2012. dec. 25. 23:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Te a "szájkenés" alatt mennyit értesz km/h-ban?
2012. dec. 25. 23:22
 13/20 anonim ***** válasza:

Kifejteném én is a véleményem ezzel a dologgal kapcsolatban.

Amennyire tudom ebben a Paganiban egy Mercedes motor van amit az AMG még egy kicsit átdolgozott. Egy 6 literes, biturbó V12-es.

Ha nem tévedek akkor ugyanez a motor van a Mercedes SL65 AMG Black Series-ben. Na most ez a kocsi 30 literes átlagfogyasztás alatt max tréleren közlekedik. Oké a Paganinak jobb a légellenállási együtthatója meg ez-az, de hogy az átlagfogyasztását ennek a motornak a felére nem tudják csökkenteni az teljesen biztos.

Autókereskedő vagyok és Németországban van pár szinten kereskedő barátom akik elég "nagypályások" így volt szerencsém már kipróbálni pár hasonló kategóriás kocsit.

Volt szerencsém már 550km-t megtenni egy Lamborghini Aventador-al. Hasonló blokk, hasonló teljesítmény, hasonló felépítés. Városban nyugdíjas közlekedési morállal 25-30 litert evett. Pályán 180-al 16-18. Pályán 320-al 45-öt. Ha a satufék és a padlógáz kombókat váltogatta az ember akkor meg a csillagos ég. Az 550km alatt 3!-szor kellet tele tankolni! Az átlagfogyasztás valahol 45 liter környékére jött ki. Ebbe volt minden. Nyugis "krúzolás", pályán kihúzatás meg igazi vadbarom módjára való közlekedés is.

A Paganival sajnos nincs gyakorlati tapasztalatom, de az biztos, hogy egy Lambóval lehet úgy közlekedni, hogy tartósan 60-70 liter körül legyen a fogyasztás. Az meg, hogy a Pagani-val 15 literes átlagot kilehet hozni az biztos nem igaz. Olyan 25 liter körül lehet az átlag alja.

Kellemes Ünnepeket!

2012. dec. 25. 23:35
 14/20 anonim ***** válasza:

# 12

Ebből a kérdésből kicsit úgy érzem, hogy fogalmad sincs arról, hogy miként üzemeltetnek az emberek egy sportautót ill. miként is működik a "fogyasztás".

Az teljesen mindegy, hogy "km/h"-ban mennyi az annyi. 250-el ugyanis kb. ugyan annyit fogyaszt egy erős motor, mint 130-al. Vagyis óránként 2x annyit de 2x annyi km-t is megy!

A sok fogyasztás a gyorsításból ered. Tehát padlógáz, satufék, kanyar, padlógáz. Lehet, hogy csak 120-ig gyorsít az ember, lehet csak 80-ig, de utána közel állóra fék és ismét nyélgáz.

Na ettől fogyaszt sokat MINDEN autó. Mert GYORSÍTANI kell a tömeget. Ha felgyorsul akkor már nincs gond, akkor "csak" a légellenállást kell legyőzni.

2012. dec. 25. 23:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Végre egy hozzáértő ember, aki nem hasból beszél, és falusi BMW-5-höz hasonlít egy 1 millió eurós kocsit,és tényleg vezetett már komoly autót (Lamborghini Aventador).Már csak azért is volt ez jó példa, mert ugyan olyan erős mint a Pagani,(700 LE), a hengerűrtartalma is közeli , 6500ccm és V12-es. És viszont kívánok kellemes ünnepeket!
2012. dec. 26. 10:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Te mellesleg kicsit eltértél a tárgytól. Van igazság abban amit mondasz, de egész más tulajdonsággal bíró autóról beszélsz.
2012. dec. 26. 10:50
 17/20 anonim ***** válasza:

De ezzel abszolút nem értek egyet:

...."Az teljesen mindegy, hogy "km/h"-ban mennyi az annyi. 250-el ugyanis kb. ugyan annyit fogyaszt egy erős motor, mint 130-al. Vagyis óránként 2x annyit de 2x annyi km-t is megy! ..."

Hogy lehet ekkora badarságot mondani.Hogy lenne mindegy hogy 130, vagy 250.Ugyanis ha 130-al mész,az azt jelenti hogy 1 óra alatt ezzel az állandó sebességgel 130km-t teszel meg.Ha 250-nel akkor pedig egy óra alatt 250km-t teszel meg. A kettő már csak ebből a szempontból is merőben más, hát még fogyasztás tekintetében.

2012. dec. 26. 10:57
 18/20 anonim ***** válasza:

# 17

Ne legyél ilyen hülye kérlek szépen...

Nem véletlen, hogy az USA-ban pl. nem /100km adják meg a fogyasztási adatot, hanem mérföld / gallonban. Ugyanis ha egy autó 130 km/h-val haladva 10 litert fogyaszt óránként akkor szerinted 260-al 20 litert fogyasztva óránként:

a., Több

b., Kevesebb

c., Ugyan annyi

Azt meg már mondtam, hogy a többi általános iskolás fizika. Egy tárgyra ható gyorsuláshoz mindig több energia kell, mint a meglévő sebesség fenntartásához. Ennek a világon semmi köze ahhoz, hogy BMW-ről, Bugattiról vagy trabantról beszélünk.

2012. dec. 26. 11:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy a Bugatti Veyron 16.4 407km/h nál 100litert eszik 100km-en , ezt egy műsorból tudom (gyáróriások) Szerinted ha már felgyorsul nincs, gond... 400 föltött gondolom már eléggé fel van gyorsulva, és nem csak a légellenállást kell legyőzni, hanem tartani folyamatosan azt a hatalmas sebességet,(ugyan ez igaz 250-nél is), na ahhoz kell az erő, és a benzin. És 130-nál nem eszik a Bugatti 100 liter, hanem csak 25-30-at.
2012. dec. 26. 11:11
 20/20 anonim ***** válasza:

Te valamit nagyon rosszul tudsz, szerintem itt te vagy a hülye. Ha 130-al mész, tegyük fel 10 litert fogyaszt a kocsi.ha 260-nal akkor mondjuk 20-at zabál.Hogy lenne a kettő ugyan az???!!! Nem tudom te milyen matematikát tanultál, de hogy nem olyat mint amilyet én, vagy bárki más, az biztos.

Vegyük át újra: 1. 130km--->1h------>10liter

2. 260km--->1h------>20liter

A 2.-hoz azért kell nyilvánvalóan több benzin, mert az egységnyi távot, a 100km-t jelentősen gyorsabban teszed meg.Ehhez több benzin kell.Vagy: a 2.-fél óra alatt megtesz 130km-t , míg az elsőnek ehhez egy egész óra kell.Nem tudom mit nem lehet ezen felfogni, eddig bárkivel akivel beszéltem,ezen soha nem volt vita, ez nyilvánvaló mindenki számára, ezt csak az nem érti meg, aki nem akarja.

2012. dec. 26. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!