Mennyit fogyaszt vegyesben egy opel astra G 1.4 16V Ferdehátú?
Én nem tartom olyan lehetetlennek azt a 5,8at. NAgyon sok múlik a vezetésen. HA nem padlógáz kigyorsítások, amikor csak lehet motorfék hazsnálat sokat számít ám.
NAgyapámnak van egy 1,0 benzin WagonR+-ja. Ugyan az a motor amivel annó a swiftek mentek 5 alatt. NA ugye a WagonR nehezebb és a forma sem kedvező. Én 7 liter alá nem tudom vinni, mert nyomom neki. Anya egyik barátnője igaz nem 100-110el hanem 80-90el simán kijött 5-6 literből.
Én írtam az 5,8 litert (8.válaszoló). Ismét lemértem. Csordultig töltöttem, és nulláztam. Szeged-Fonyód-, másnap átkompozva Tihanyba, majd vissza körbe a Kenesén át Fonyódra, aztán Keszthely-Tapolca-Szigliget vissza Fonyód. Nekem itt fél állás alatt egy kicsivel volt az üzemanyag-szintjelző (590km megtétele után). Hozzáteszem A DIGITKÍLMA VOLT HASZNÁLVA (25 FOKRA BEÁLLÍTVA). Utazósebssség 90-100km/h, város 50km/h. Hazafele Siófokon megtankolva (660km-nél) 39 litert tankoltam! Vagyis aki kiszámolja ezt annak kijön, hogy 5,9 liter! Aki olyat olvas, hogy átlag 7,2 liter eleve hazugság, mivel a gépkönyv szerint is hat, azaz 6 liter!
Szerintem nagyon baráti fogyasztása van, hogyha nem gyilkolja az ember.
Sziasztok!
Csatlakozom a vitához én is. Először is: én is belekukkantottam a gyári gépkönyvbe, ebben is 6 liter van írva. Minden fogyasztás valós, a 9 liter és az 5 liter is. Nejemnek ilyen van 2002 gyártású, enjoy kivitel, piros színű. Nem akar megszabadulni tőle, mivel soha semmi baja, a fogyasztásáról nem beszélve. Aki olyat ír, hogy 5,8 liter, tehát 6 körüli nagyon reális. Valószínű nyugodt természetű egyén, mivel ez nekem azt sugallja, hogy lakott terülten kívül 85-100km/h tempója van, és nem több. Csak, hogy én is kicsit fétisizáljam ezt a gépet: Anyósomhoz több alkalommal mentünk beállva 80-90-re, és nekünk volt, hogy kijött 4,9 literrel, klíma használata nélkül. Másik titka ennek az autónak, hogy 50-nél már 5. ben érdemes használni, ott 1500-as fordulata van, és így sűrű városban járás is kihozható 7-7,5 literrel. Nem véletlen van ECOTEC felírat a motorjának... És, hogy a fogyasztásnak köze lenne a katalizátornak?:) No comment.:)
Szóval nagyon kedvező fogyasztása van egy nem agresszív vezetőnél. Két baja van ennek az autónak: kissé erőtlen motor, illetőleg a klímakompresszor, ami egy idő után visíthat. Olvastam már EGR szelepről is, de összességében hihetetlen jól összerakott autó.
Nekem egy Mercedes W204 C180 Kompressor Avantgarde, 6 sebességes manuális váltós autóm van. Annak a fogyasztása is kihozható tartós 90-100 al 5,5 literből, város viszont 9 liter, pedig ez 160 paripa... Mindez kizárólagosan vezetési stílus függő, az Astra-nál is. Kulcs: NEM kell parkettázni, és legnagyobb fokozaton használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!