Nektek mi a véleményetek erről az autóról? Mennyit fogyaszt? Megbizható?
Persze, akkor az én autóm meg 30 literről indul nem ?
Országúton/pályán simán el lehet vele gurulni 7-9 literrel, vérosban 10-13 literrel.
El LEHET vele menni 8-10 literrel, de akkor minek ez az autó? Ezt megteheted egy 80 lovas 1,4-es tütüvel is.
Aki 200 lovas autót vesz, annak szerintem a fogyasztás nem a legfőbb szempont, legalábbis nem úgy, hogy 2 literrel több-e, vagy kevesebb. Élvezettel hajtva, beleértve némi sportos- és némi "átlagos" autózást, 12-14 liternél nem fog többet enni.
Ilyen autóknál rohadtul sokat számít, hogy tudod-e az előéletét. Ha hihető, hogy 6 év alatt 60 ezret futott (tehát évi 10 E-t csupán), akkor sem mindegy, hogy milyen bánásmódban részesült a kocsi. Mert ugye pont ez az a fajta autó, amivel mindenki élvezkedni akar, és ezt-azt kihozni belőle időnként...
"El LEHET vele menni 8-10 literrel, de akkor minek ez az autó?"
272 lovas autóm van, és nem járok vele mindenhol 200-zal. Néha jó odaverni neki, nagy fless ám 220-nál rakni a negyediket. Na ilyen van egy évben háromszor. Egy ilyen autóval, ha dinamikusan is közlekedsz, akkor sem fog lényegesen többet enni, mint egy 2.0 szívó ugyanebben a kasztniban, mert ~2000rpm-től max nyomaték van, és van akkora teljesítményfelesleg egy 140 lovashoz képest, hogy nem kell neki nyomni és megy.
Nekem pl az automata városban már 2200-2300rpmnál elvált és benzinesről beszélünk.
Mivel ez a motor is csak 4 hengeres , mint a normál 2.0, így még a fajlagos fogyasztása sem nagyobb ( nincs meg az a különbség mint egy 2.0 sor4 vs 2.0 sor6 között ) így majdnem hozható vele ugyanaz a fogyasztás, mint egy szivóval - feltéve, ha ugyanúgy közlekedsz vele ( és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel jobb a hatásfoka a közvetlen befecskendezéses motornak ..).
Ha meg nyomod, na bazz, aki majmot tart az vegyen banánt is. Olyankor minden autó bekéri a magáét.
Jó kis kocsik azok :D
Egyébként 8 liter körül simán el lehet járni vele.
Nekem van 2.5 literes autóm simán eljárom 8.5-el vegyesben, állandó 90-es tempónál meg 7 alatt egy picivel.
# 9
Az átlagfogyasztásról van a szó, nem a városiról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!