Érdemes volna így autót venni?
Heló.
Most csinálom B kategóriára a jogosítványt. Van itthon autó, de arra nagyon vigyázva van. Gondoltam venni kéne valami öreg kocsit, azon lehetne gyakorolni, amin nem volna baj, ha esetleg valahol megkarcolódna, stb. Gyakorolni...
250ezres árkategóriában mi lenne a legmegfelelőbb? Én benzin-gázosra gondoltam, vagy valami sima benzinesre. Dízelünk nem volt még soha, meg ahogy itt olvasgatom azt inkább az vegye aki sokat megy. Én csak itt a környéken szaladgálnék vele, ha úgy adódik ( környék: 100km távolság max.)
Mi volna "jó" választás? Pár évet azért kibírhatna :D
Az Astra is horpad ha letolatja a villanypóznát. :D Nagyobb sebességnél van ennek szerepe inkább. Astra F: http://www.youtube.com/watch?v=ZPqEptPfXtM
Suzuki Swift/Geo Metro: http://www.youtube.com/watch?v=SkgTSaSLO6I
A videókon jól látható hogy az autó eleje ugyan úgy eltűnik mindkét esetben. Az "A" oszlop nem hajlik meg egyik autónál sem, hanem felnyomja a tetőt ( a swiftnél jobban!) Illetve mindkét esetben megroggyan a tető. Az Astra esetleg azért lehet jobb, mert többet gyártottak légzsákkal. Swiftben nem igazán volt elterjedt, inkább csak a 96'-os modellfrissítés után. Viszont 250 ezerből nem lehet 96' utánit venni. Vagyis lehet, csak nem érdemes mert azok agyonhajtott romhalmazok ennyi pénzért. Tulajdonképpen mindkét autóval jól járna, bár 250 ezerért csodák nincsenek.
Opel Astra F Caravan??? A Kombi! Az is jó?? Dízelesbe kevesebbet eszik mint benzines társa?
Vagy a régi Opel Kadett Caravan??
Ez jó ajánlás volt! Tetszik, hogy ilyen nagy. Belefér a festő cuccom legalább :D
Értem. Köszönöm mindenkinek. Zöld kéz...
Gyakorolni és akkor már ebben tudom vinni a holmijaimat... és mindenféle lomot amit ebbe már biztos, hogy beszabadna pakolni :D
Aki akar az írhat még nyugodtan.
"A videókon jól látható hogy az autó eleje ugyan úgy eltűnik mindkét esetben. Az "A" oszlop nem hajlik meg egyik autónál sem, hanem felnyomja a tetőt ( a swiftnél jobban!)"
Szép és jó a két videó, DE:
- ASTRA esetében fél-front ütközés van szimulálva
- SWIFT (GEO) esetében pedig teljes-front van szimulálva
- nem látjuk egyik esetben sem az ütközés sebességét
Így a két törésteszt ÖSSZEHASONLÍTHATALAN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!