Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes volna így autót venni?

Érdemes volna így autót venni?

Figyelt kérdés

Heló.

Most csinálom B kategóriára a jogosítványt. Van itthon autó, de arra nagyon vigyázva van. Gondoltam venni kéne valami öreg kocsit, azon lehetne gyakorolni, amin nem volna baj, ha esetleg valahol megkarcolódna, stb. Gyakorolni...

250ezres árkategóriában mi lenne a legmegfelelőbb? Én benzin-gázosra gondoltam, vagy valami sima benzinesre. Dízelünk nem volt még soha, meg ahogy itt olvasgatom azt inkább az vegye aki sokat megy. Én csak itt a környéken szaladgálnék vele, ha úgy adódik ( környék: 100km távolság max.)

Mi volna "jó" választás? Pár évet azért kibírhatna :D

2012. nov. 7. 11:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
Opel Astra F 8 szelepes motorral. Azok a világból is kimennek és ennyiért lehet már válogatni. Azért jobb választás ebben az esetben mint a Suzuki, mert annak gyenge a kasznija. Ha kicsit meghúzod, abból is rendes horpadás lehet. Amúgy meg egy 1.6-os Astra is elvan 6 literből, ha a sofőr nem érzi magát versenyzőnek.
2012. nov. 7. 15:14
 12/23 anonim ***** válasza:
48%
"mint a Suzuki, mert annak gyenge a kasznija" - muszáj ezt megint elkezdeni?
2012. nov. 7. 15:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Tanuló autónál ahol néha megeshet hogy meghúzzák vagy megnyomják, ez igenis egy fontos szempont.
2012. nov. 7. 17:19
 14/23 anonim ***** válasza:

Az Astra is horpad ha letolatja a villanypóznát. :D Nagyobb sebességnél van ennek szerepe inkább. Astra F: http://www.youtube.com/watch?v=ZPqEptPfXtM

Suzuki Swift/Geo Metro: http://www.youtube.com/watch?v=SkgTSaSLO6I

A videókon jól látható hogy az autó eleje ugyan úgy eltűnik mindkét esetben. Az "A" oszlop nem hajlik meg egyik autónál sem, hanem felnyomja a tetőt ( a swiftnél jobban!) Illetve mindkét esetben megroggyan a tető. Az Astra esetleg azért lehet jobb, mert többet gyártottak légzsákkal. Swiftben nem igazán volt elterjedt, inkább csak a 96'-os modellfrissítés után. Viszont 250 ezerből nem lehet 96' utánit venni. Vagyis lehet, csak nem érdemes mert azok agyonhajtott romhalmazok ennyi pénzért. Tulajdonképpen mindkét autóval jól járna, bár 250 ezerért csodák nincsenek.

2012. nov. 7. 17:43
 15/23 A kérdező kommentje:

Opel Astra F Caravan??? A Kombi! Az is jó?? Dízelesbe kevesebbet eszik mint benzines társa?

Vagy a régi Opel Kadett Caravan??

Ez jó ajánlás volt! Tetszik, hogy ilyen nagy. Belefér a festő cuccom legalább :D

2012. nov. 7. 18:05
 16/23 anonim ***** válasza:
Rokonságban van egy caravan 1.7 szívódízel. Elég lomhácska, de elviszi őket bárhová. Nyáron kimentek vele Berlinbe, m.o. keleti csücskéből. Jó autó, de most már rohad eléggé. Ha festő cuccokat fogsz hurcolászni, akkor tökéletes. De sok a leharcolt példány, főleg 250 ezerért.
2012. nov. 7. 18:18
 17/23 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm mindenkinek. Zöld kéz...

Gyakorolni és akkor már ebben tudom vinni a holmijaimat... és mindenféle lomot amit ebbe már biztos, hogy beszabadna pakolni :D

Aki akar az írhat még nyugodtan.

2012. nov. 7. 18:30
 18/23 anonim ***** válasza:
Nissan Almera? Nem nagy ennyiér a választék, de megbízható és erős kis kocsi. Még a lépcsőshátú változatba is nagy hely van. Egy festő barátomnak ilyen van már vagy 8 éve, nagyon minimális összeg amit rákölt és a világból kivinné. Neki 1.6-os van, de szerintem az 1.4-es is elég erős és nagyon megbízható. [link]
2012. nov. 7. 19:13
 19/23 anonim ***** válasza:

"A videókon jól látható hogy az autó eleje ugyan úgy eltűnik mindkét esetben. Az "A" oszlop nem hajlik meg egyik autónál sem, hanem felnyomja a tetőt ( a swiftnél jobban!)"

Szép és jó a két videó, DE:

- ASTRA esetében fél-front ütközés van szimulálva

- SWIFT (GEO) esetében pedig teljes-front van szimulálva

- nem látjuk egyik esetben sem az ütközés sebességét

Így a két törésteszt ÖSSZEHASONLÍTHATALAN!

2012. nov. 7. 19:53
 20/23 anonim ***** válasza:
Akkor mutass olyat ahol fel vannak ezek az adatok tüntetve. Geo Metroból nem sokat törtek össze sajna. Annyit tudok hogy a Geo metro az amcsi swift. Tehát utánna lehetne nézni hogy akkoriban mi volt a szabvány az ottani törésteszteknél. De én erre nem vállalkozok.
2012. nov. 7. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!