Szerintetek érdemes négyütemi Wartburgot venni még?
Ha csak melós autónak használod,akkor érdemes még megvenni,egyébként nem.Alkatrészt szinte már csak utángyártottakat lehet kapni hozzá és eléggé silány minőségűeket(ez a baj ezekkel a típusokkal)
Tapasztalatból írom,mert nekem is volt,de már kivonattam a forgalomból.Sokat nem érdemes rájuk költeni már.
De ha ilyen autót veszel,készülj fel a gyakori hibákra:
-tartó gömbfejeket 2évente cserélni kell
-A féltengely gumiharang addig jó,míg eredeti,ha kiszakad,akkor az utángyártottak csak hónapokat bírnak ki.
-gyújtás eléggé problémás tud lenni.gyújtásjeladó 10.000ft
és nem bír ki annyit mint az eredeti.
-Kasztni nagyon rohad.
-Gyakori hiba hogy az AC-n keresztül a benzin a motorolajba tud jutni(a membránon apró szakadás van és a tengelyen keresztül a motortérbe benzin kerül) ezáltal a fogyasztása is megnő,ill felhigul az olaj a motorban és alapjáraton világít az olajnyomás visszajelző.
De hogy jót is mondjak,mindezek ellenére strapabíró,jó munkaautó.
Még a 4es vagyok.
A motornál csak a blokk,ami VW Polo,minden mást a Zwickau-i gyár gyártott.A karburátor,ac pumpa,légszűrőház és egyéb alkatrészek a motoron kgst gyártmány.
Télen az autómata szivató elég sokára kapcsol ki és olykor 10liter is lehet a fogyasztása.Amúgy meg 6,5-7 liter,ha minden rendben van a motoron.
Szóval van elég hibája e típusnak,főleg hogy már eredeti alkatrészeket sem lehet már nagyon kapni hozzá.Valamikor a 90-es években jók voltak ezek az autók,de már eljárt az idő felettük.Sajnos.Eleinte szerettem,de a sorozatos hibái már a végén az idegeimre mentek.
Ha még valamit tudni szeretnél,kérdezz nyugodtan!
Majd még vissza nézek idönként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!