Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket vennéd meg inkább és...

Melyiket vennéd meg inkább és miért?

Figyelt kérdés

1: Opel Corsa C 1.0 (2001-es, láncos motor, 150.000 km)

2: Citroen Saxo 1.1 (2002-es, szíjas motor, 80.000 km)

Tegyük fel, hogy valós a futásteljesítmény, a felszereltségi szint azonos.

A Corsa 500.000 Ft, A Saxo (450.000 Ft)

A Saxo-n egy karcolás sincs, szinte gyári állapotban van. A Corsa-n kicsit matt már a fényezés és látszik, hogy használták, de még mindig jó állapotú.

2012. nov. 4. 01:02
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Egyértelműen corsa! Sokkal olcsóbb hozzá az alkatrész pl. bontó mert ugye jóval több flangál belőle mint saxoból. És opel megbízhatóbb is mint a citroen. :D
2012. nov. 4. 01:30
 2/10 A kérdező kommentje:

Na igen, viszont ecotec motor. Az egr szelep ugye típushiba. A citroen "primitív" vagy, ha tetszik az igénytelenebb motorral szerelhetett.

Várom a további véleményeket.

2012. nov. 4. 03:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Corsa. Pedig én kifejezetten szeretem a francia autókat, de a Corsaval jobban jársz szerintem.
2012. nov. 4. 09:03
 4/10 smitwesson ***** válasza:

corsa mert nem francia

mit szólnál egy Micrához?

2012. nov. 4. 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Pillanatig nem gondolkodnék, hogy a fele akkora futásteljesítményűt vegyem.

Azt pedig, h Corsából több van baromság. Wikipedia szerint Peugeot 106-ból, ami 95%-ig azonos a Saxoval 2,8 milliót gyártottak, gondolom Saxoból is valami hasonlót, tehát 5 millió körül lehet a szám.

Angliában, és Franciaországban rengeteg van, magyar bontók is tele vannak jobbkormányossal.

Nincs baj a Corsával, de Saxo sokkal jobb vétel.

2012. nov. 4. 14:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Saxonál két baj lehet.

Alapjárat ingadozás, nézegettem már fórumokban, de szerintem nincs konklúzió, hogy melyik bosch feliratos alkatrészt kellene kicserélni, hogy elmúljon.

Terpesztő hátsó futómű: egy PSA konszernes autókat ismerő szerviz megoldja. Arra figyelj, h a belseje elég tartós, ha vigyáznak rá, 80k-nél sokkal több kilométert elmegy úgy, hogy nem látod rajta, szóval ne dőlj be az órának.

2012. nov. 4. 14:25
 7/10 A kérdező kommentje:

Lenkelem mindkét autót (az általam leírt árakba beleszámoltam a névre írást is)

[link]

[link]

2012. nov. 4. 17:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Igazából a micra nagyon nem tetszik. De ha van még valami ötlet szívesen meghallgatom. :)
2012. nov. 4. 18:03
 9/10 anonim válasza:
Több mint 10 éves autóban 80000 km? erősen gyanús... továbbá miért van a citroenen vadi új rendszám? A láncos motornál kérdés, hogy volt-e már cserélve a lánc, és a feszítők... mert ha nem, akkor az hamarosan rád vár, és nem két fillér. Szerintem szinte lényegtelen, hogy melyiket veszed, az opel talán jobban néz ki, de mindkettőre fogsz költeni, ez az átka az öreg autóknak.
2012. nov. 4. 21:31
 10/10 A kérdező kommentje:
A corsa most esett át elvileg vezérműlánc cseré, melyet az eladó állítása szerint tud is igazolni számlával.
2012. nov. 4. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!