Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megjavítani vagy másikat...

Megjavítani vagy másikat venni éri meg?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem barátnőmnek egy új 0-km-es VW Jetta típusú autót, amit sikeresen 65 km futás után totálkárosra tört az ő hibájából. Megjavítani 4.500.000 ft lenne de ebből az árból tudnék neki venni inkább egy használtat.

A kérdés: érdemes megjavítani, hogy aztán 4 éves korában eladjam használtan megjavítottként vagy érdemesebb egy másikat venni helyette ? (Ja és erre még rájön hogy a vétlen sofőr kárát is nekem kell megfizetni.)

2012. okt. 30. 19:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
azt hiszed valaki ezt beveszi? totálkár, 8 napon túl gyógyuló sérülés, nem is veszik el a jogsit, barátnőd hibás, aztán máégse hibás mert rosszak voltak az útviszonyok.... ááá sántít
2012. okt. 30. 21:14
 12/21 A kérdező kommentje:

Ha vissza olvasol akkor azt írtam hogy 8 NAPON BELÜLI sérülés történt. A barátnőm hibája volt mivel nem adott elsőbbséget, de a rossz útviszonyok miatt nem tudott megállni.

De még mindig nem ez a lényeg hogy kinek milyen autója van meg hogy ki a hibás hanem a kárrendezésben kértem tanácsot.

2012. okt. 30. 21:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Tehát nem adott elsőbbséget a magasabb rangú útról érkező autó számára. És azért nem volt rá képes, mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezette gépjárművét. Akárhogy is szépíted kérdező, kenyérből nem lesz szalonna.
2012. okt. 31. 02:06
 14/21 anonim ***** válasza:
Idefigyelj barátom! Ha igaz amit írtál és hogy 4.500.000Ft-ba kerül megcsináltatni az autót akkor a barátnőd nem ússza meg 8 napon belüli sérüléssel. Másrészt szerinted annak az autónak milyen szinten deformálódott az alváza? Totálkáros autót nem éri meg megcsináltatni mivel TE nem látod hogy szinte minden alkatrész deformálódott és így még baleset veszélyesebb és nem 65km után hanem 32km futás után fogja újból rommá törni a kis barátnőd...
2012. okt. 31. 02:52
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért kedves emberek vagyok hogy a másik kérdését is megkérdőjelezitek. Nem tudom halottatok-e már a gazdasági totálkárról? Annál nem kell feltétlenül nagy balesetnek történnie. Az útviszony meg köd volt és a hajnali órákban nedves volt az út. Azért a normális hozzászólásokat köszönöm.
2012. okt. 31. 08:08
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ha igaz amit írtál és hogy 4.500.000Ft-ba kerül megcsináltatni az autót akkor a barátnőd nem ússza meg 8 napon belüli sérüléssel."

Ezt mi alapján állítod meg te igen nagy barom? :D :D :D

Szerinted miért ilyen biztonságosak az autók? Szerinted milyen óradíjjal dolgoznak egy márkakereskedésben? Amit ott 4,5 millából javítanak, az maszekban 1 milla.

Én ezt ajánlom: nem olyan vészes a törés, akkor csináltasd meg maszek helyen, mert az új autó az új autó.

2012. okt. 31. 09:41
 17/21 anonim ***** válasza:
A másik autót miért nem a biztosító fizeti?
2012. okt. 31. 09:41
 18/21 A kérdező kommentje:

"A másik autót miért nem a biztosító fizeti?"

Azért mert a balesetet az én nevemen lévő autó okozta tehát mondjuk én vagyok a hibás. A biztosító rendszer meg olyan ,hogy fizetem a biztosítást és ha balesetet okozok akkor az én biztosítóm fizet a másik autósnak de azt az én biztosításomba a későbbiekben beleépítik megemelve ezzel kötelezőm díját, és visszatesznek a bonus-malus rendszerben. Viszont ha egy összegben kifizetem az okozott kárt akkor nem emelik a biztosításom díját és a bonus-malus besorolásom is marad a régi. Legalábbis ezt mondták a Wáberer Hungária Biztosító-nál előtte az AEGON-nál voltam.

2012. okt. 31. 10:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez valóban így van, de megéri kifizetni több száz ezer Ft-ot csak hogy ne növekedjen a biztosításod évi max 20-30e Ft-al?
2012. okt. 31. 10:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Ladát ne mert sajnálnám a nődtől..vegyél neki egy f-astrát de azt is egy hónap alatt leamortizálja... az ilyen ember ha kocsival akar járni vagy taxi, vagy legyen sofőrje...
2012. okt. 31. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!