Megjavítani vagy másikat venni éri meg?
Nem rég vettem barátnőmnek egy új 0-km-es VW Jetta típusú autót, amit sikeresen 65 km futás után totálkárosra tört az ő hibájából. Megjavítani 4.500.000 ft lenne de ebből az árból tudnék neki venni inkább egy használtat.
A kérdés: érdemes megjavítani, hogy aztán 4 éves korában eladjam használtan megjavítottként vagy érdemesebb egy másikat venni helyette ? (Ja és erre még rájön hogy a vétlen sofőr kárát is nekem kell megfizetni.)
Ha vissza olvasol akkor azt írtam hogy 8 NAPON BELÜLI sérülés történt. A barátnőm hibája volt mivel nem adott elsőbbséget, de a rossz útviszonyok miatt nem tudott megállni.
De még mindig nem ez a lényeg hogy kinek milyen autója van meg hogy ki a hibás hanem a kárrendezésben kértem tanácsot.
"Ha igaz amit írtál és hogy 4.500.000Ft-ba kerül megcsináltatni az autót akkor a barátnőd nem ússza meg 8 napon belüli sérüléssel."
Ezt mi alapján állítod meg te igen nagy barom? :D :D :D
Szerinted miért ilyen biztonságosak az autók? Szerinted milyen óradíjjal dolgoznak egy márkakereskedésben? Amit ott 4,5 millából javítanak, az maszekban 1 milla.
Én ezt ajánlom: nem olyan vészes a törés, akkor csináltasd meg maszek helyen, mert az új autó az új autó.
"A másik autót miért nem a biztosító fizeti?"
Azért mert a balesetet az én nevemen lévő autó okozta tehát mondjuk én vagyok a hibás. A biztosító rendszer meg olyan ,hogy fizetem a biztosítást és ha balesetet okozok akkor az én biztosítóm fizet a másik autósnak de azt az én biztosításomba a későbbiekben beleépítik megemelve ezzel kötelezőm díját, és visszatesznek a bonus-malus rendszerben. Viszont ha egy összegben kifizetem az okozott kárt akkor nem emelik a biztosításom díját és a bonus-malus besorolásom is marad a régi. Legalábbis ezt mondták a Wáberer Hungária Biztosító-nál előtte az AEGON-nál voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!