Melyik az optimálisabb vezetési stílus az autókhoz?
az autóvezetés is olyan mint pl a táncolás,
mindenki másképp csinálja,és mindenki a saját stílusáról hiszi azt ,hogy az a jó,
meglátod itt is ahány válasz jön ,annyi vélemény lesz,
Elméletileg a kreszben is úgy tanulod hogy minél kissebb fordulatszámon váltasz feljebb annál kevesebbet fogyaszt az autó ezáltal minél hamarabb vagy fent 5.ben annál kevesebbet fogyasztasz am én ilyen 50-55nél váltok 5. sebességbe.
oktatóm mindig úgy tanította 1másodperc 1 sebesség szóval 4-5másodperc alatt mennyek fel 4. sebességbe.
(előttem lévőnek igaza van ahány ember/autó annyi stílus és megoldás)
nem megy tönkre a motor
nem értem miért menne tönkre ez a dolga.
#2 ha már a kreszkönyvnél vagy akkor azt is nézd meg h a max fordulat 2/3ánál kell fel, 1/3 le váltani
szóval legalább érdemes 3e huzatni, városon kivül mindnekpp
de városba se érdemes 60 alatt 5.et tenni, azért 2e fölött legyen a fordulat
nem igaz hogy nem lesz baja!
lehet hogy a motor nem fog gallyra menni emiatt, de simán előjöhet emiatt egy kis EGR/AGR probléma, ellustul a motor stb
dinamikusan kell felváltogatni, nem muszáj 3000ig felpörgetni, jó az 2500-nál is ha erősebb az autód, de semmiképp se kapcsolj fel benzines autónál 2000 alatt, max lejtőn
h
lehet baja a kis fordulat miatt
ellustul a motor, beáll az EGR szelep, ami 30-60 ezer forint stb
dinamikusan kapcsolgass fel, nem mondom hogy mindenáron 3000, minden autó más, de benzinesnél semmiképp se válts fel 2000 alatt
az optimális fordulat meg valahol a max fordulatszám 1/3-ad, átlagosan 2000 körül, szóval városban 5. fokozat... hát érdekes, én tuti nem tenném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!