Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek a friss jogsisok...

Szerintetek a friss jogsisok nem tudnak vezetni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom , többek közt itt is , hogy sokan írják , hogy attól , hogy még valaki letette a jogsit , nem tud vezetni , hanem majd csak két három év múlva tanul meg. Szerintetek ez tényleg így van? Persze tudom , hogy sok gyakorlat kell nagyon , de ha nem tudna vezetni , nyilván nem kapott volna jogsit a kezébe.
2012. okt. 24. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

vezetni nyilván tud, csak nem úgy oldja meg a váratlan szituációkat, ahogy egy tapasztalt vezető

Ehhez kell a sok év tapasztalat

2012. okt. 24. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
de tudnak, csak nincs gyakorlatuk még, lassabbak, óvatosabban, bizonytalanabbak, ezért a rutinosakat, meg akik kicsit el vannak szállva maguktól/az autójuktól, azokat idegesítik
2012. okt. 24. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Autót vezetni és közlekedni két dolog. Sok emberre mondanám, hogy nagy nehezen megszerezte a jogsit, de nem tud vezetni, talán nemis fog tudni soha. Egyszerűen mert az autót érezni, terelni kell egy vmilyen szintű fizikai érzék, felfogni, hogy az az 1-2 tonnás tömeg mennyi idő alatt áll meg, milyen helyzetekben mit produkál stb... Jó ismerőseim között is van olyan hogy egyszrűen nemtudom hogy kapott jogsit, kész életveszély, a saját érdekében nem adtam volna neki, nehogy valami balesetet csináljon és tönkremenjen az élete. Viszont a legtöbb versenyző máűr gyerekként úgy terel egy kocsit, mint a többség soha... Közlekedés az más tészta, nem kell autó hozzá hogy idióta legyen valai, biciklivel is eszetlen kész kamikázék vannak, sőt még gyalog is, mikor lefele nézve megy előre mint a birka, se jobbra se balra nem néz, még a mentő elé is lelép a sok degenerált... Persze az ilyenek autóban ülve még veszélyesebbek mert ott a forgalomra koncentrálás mellett, még 1-2 pedált is kezelni kell, ez már meghaladja sok ember képességét. aztán persze vannak azok akik felelősség teljesen vezetnek friss jogsival, nem is dilettánasok és elbotorkálnak óvatosan, közben jön a rutin folyamatosan és akkor pár év rendszeres vezetés után már nincs gond...
2012. okt. 24. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy nem tudnak vezetni, de ezt igazából szerintem mindenki úgy érti - ahogy előttem leírták - hogy nincs meg még a kellő gyakorlatuk.

A barátnőm nemrég csinálta meg a jogsit, hát eleinte úgy látszott rajta, hogy nem csak gyakorlata nincs, hanem sok mindenről fogalma sincs. Budapesten csinálta, átment másodjára a forgalomvizsgán, de komolyabb forgalmú helyekre el sem vitték oktatás alatt, néha döcögtek a nagykörin a külső sávban 50-nel.

Én tisztában vagyok vele, hogy 0-ról 30 óra alatt nem nagyon lehet megtanulni tisztességesen vezetni, de a rendszer sajnos ilyen.

Ami sokkal elszomorítóbb, hogy magasabb C,D,E kategóriákban is teljesen komolytalan az oktatás. E kategórián pl egy olyan oktatónál voltam, aki életében nem teherautózott/kamionozott egy métert sem. Na egy ilyen kb azt tudja "megtanítani", hogy menj egyenesen előre. Az E kategória gyakorlati részét kb 1,5 hét alatt csináltam meg. Ha épp nem egy olyan cégnél dolgozok akkor, ahol javarészt kamionok vannak, és a tapasztaltabbak nem okítanak egy kicsit akkor kb esélyes, hogy első héten körbe török egy 20-30 milliós szerelvényt- meg azt ami az útba kerül.

Szerintem a gépjárművezető oktatás színvonalával nagyon nagy problémák vannak itthon.

2012. okt. 24. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Hat Utolso ha te ezt igy gondolod akkor nezz korbe USA ausztrali berkeiben. Szerintem kezdj el orulni es vidulni hogy nem olyan silany a helyzet mint tengerentuli szomszedoknal...
2012. okt. 25. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
vezteni tud, de jól közlekedni tuti nem...ahhoz kell 1év kb
2012. okt. 25. 18:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz hogy nem tudnak! :)

Csak a sok írigy nem tudja lenyelni a békét vagy nem tudom ártatlan autósokat sodor a sok birka veszélyhelyzetbe ez az igazság!

Én 17 évesen szereztem B re a jogsim persze elötte már volt M kate meg A1 és 18 évesen C+E re is volt jogsim 20 évesen troliztam villamosoztam 21 évesen elkeztem buszozni! :)

A Buszos jogsim is már közel 5 éve meg van és elég sok KM van már mögöttem balesetmentesen.

Hozzá teszem hogy ugyan ugy vezetek mint egy kezdő tehát a szabályokat betartva van amikor dudál is a sok birka meg anyázik stb.. baromira nem érdekel hidegen hagy a kreszt ezután is betartva fogok közlekedni ennyi akinek nem tetszik ássa elmegát! :))

Meg lehet nézni ahogy fentebb írta valaki hogy el vannak maguktól meg az autójuktól szállva ez teljesen igaz!

De ő elöbb fok a hullaházba kerülni vagy a börtönbe mint én illetve az aki a szabályoknak megfelelően óvatosan vezet! :)

Sosem szerettem a gyorsaságok féltem a jogsim sok kategóriám van és nem fogom elveszteni egy gyökér miatt sem kb ennyit amugy meg Magyarországon a közlekedési morál = a nullával sajnos.. :(

Budapest

F/25

2012. okt. 27. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!