Szerintetek a friss jogsisok nem tudnak vezetni?
vezetni nyilván tud, csak nem úgy oldja meg a váratlan szituációkat, ahogy egy tapasztalt vezető
Ehhez kell a sok év tapasztalat
Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy nem tudnak vezetni, de ezt igazából szerintem mindenki úgy érti - ahogy előttem leírták - hogy nincs meg még a kellő gyakorlatuk.
A barátnőm nemrég csinálta meg a jogsit, hát eleinte úgy látszott rajta, hogy nem csak gyakorlata nincs, hanem sok mindenről fogalma sincs. Budapesten csinálta, átment másodjára a forgalomvizsgán, de komolyabb forgalmú helyekre el sem vitték oktatás alatt, néha döcögtek a nagykörin a külső sávban 50-nel.
Én tisztában vagyok vele, hogy 0-ról 30 óra alatt nem nagyon lehet megtanulni tisztességesen vezetni, de a rendszer sajnos ilyen.
Ami sokkal elszomorítóbb, hogy magasabb C,D,E kategóriákban is teljesen komolytalan az oktatás. E kategórián pl egy olyan oktatónál voltam, aki életében nem teherautózott/kamionozott egy métert sem. Na egy ilyen kb azt tudja "megtanítani", hogy menj egyenesen előre. Az E kategória gyakorlati részét kb 1,5 hét alatt csináltam meg. Ha épp nem egy olyan cégnél dolgozok akkor, ahol javarészt kamionok vannak, és a tapasztaltabbak nem okítanak egy kicsit akkor kb esélyes, hogy első héten körbe török egy 20-30 milliós szerelvényt- meg azt ami az útba kerül.
Szerintem a gépjárművezető oktatás színvonalával nagyon nagy problémák vannak itthon.
Ez nem igaz hogy nem tudnak! :)
Csak a sok írigy nem tudja lenyelni a békét vagy nem tudom ártatlan autósokat sodor a sok birka veszélyhelyzetbe ez az igazság!
Én 17 évesen szereztem B re a jogsim persze elötte már volt M kate meg A1 és 18 évesen C+E re is volt jogsim 20 évesen troliztam villamosoztam 21 évesen elkeztem buszozni! :)
A Buszos jogsim is már közel 5 éve meg van és elég sok KM van már mögöttem balesetmentesen.
Hozzá teszem hogy ugyan ugy vezetek mint egy kezdő tehát a szabályokat betartva van amikor dudál is a sok birka meg anyázik stb.. baromira nem érdekel hidegen hagy a kreszt ezután is betartva fogok közlekedni ennyi akinek nem tetszik ássa elmegát! :))
Meg lehet nézni ahogy fentebb írta valaki hogy el vannak maguktól meg az autójuktól szállva ez teljesen igaz!
De ő elöbb fok a hullaházba kerülni vagy a börtönbe mint én illetve az aki a szabályoknak megfelelően óvatosan vezet! :)
Sosem szerettem a gyorsaságok féltem a jogsim sok kategóriám van és nem fogom elveszteni egy gyökér miatt sem kb ennyit amugy meg Magyarországon a közlekedési morál = a nullával sajnos.. :(
Budapest
F/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!