Ti mennyire szerettek éjszaka, nagyon forgalmas úton, hosszú távon vezetni?
Én semennyire. Nézd meg a híradót, majdnem minden éjjel van egy-egy komolyabb baleset. Éjjeli sofőrök sokszor belealszanak a vezetésbe, vagy piásak, és szerintem éjjel mindenki rosszabbul lát. (farkasvakság) De a rövidlátók mind rosszabbul látnak éjszaka. Ha eső van, akkor még rosszabb az egész.
Ha mégis erre kényszerülsz, próbáld meg folyamatosan jobbra-balra, le-fel tornásztatni a szemed, amikor a vezetési szitu engedi, és amikor szembe jönnek veled, persze ne nézz a másik kocsi lámpájának fényébe. Hát, nem irigyellek!
Engem is rettenetesen fáraszt! Előredőlök, kimeredek, jobban koncentrálok, néha még féle is... ahogy egy kamion szemből elsöpör mellettem.
Egyszer volt egy nagyon rossz élményem. Éjszakai vezetés és egyszer csak az út közepén, teljesen jelzés nélkül, váratlanul feltűnt egy földkupac. Feldobta a kocsit, két keréken mentem vagy 50 métert, közben teherautók dudálva húztak el milliméterekre tőlem... iszonyú volt.
Általában én is megpróbálom kerülni az éjszakai vezetést,de néha sajnos muszály,engem is idegesít,hogy refivel,vagy ami még jobb ködlámpával égetik ki a szemem,ilyenkor én bizony rá villantok vegye már észre magát.
Igazából sajnos sok mindent nem lehet tenni.
Nézed az út jobb oldalát,ha nem refivel jönnek szembe csak erősebb a lámpa,és nagyjából ennyi.
Ha hosszú távon vezetsz,állj meg néha pihenni egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!