Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tippek belső párásodás ellen?

Tippek belső párásodás ellen?

Figyelt kérdés

Most, hogy jöttem haza, félre kellett húzódnom, mert kívülről-bévülről annyira párásodott az autó ablaka, hogy szó szerint vakon mentem az úton.

A külső párát az ablaktörlő többé-kevésbé leviszi, de a belső ellen mit tudok tenni?

Utána félrehúzódtam, és ronggyal letöröltem. De, nem volt elég, hogy csak - az amúgy direkt ablaktisztásra készült - rongyot végighúztam az ablakon, hanem jó erősen rá kellett nyomnom, és akkor is csak, mintha szétmaszatoltam volna a dolgot.

Erre valami elkerülő praktikák?

2012. okt. 20. 19:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Eddigi tapasztalataim szerint, hiába fújatom maxon a levegőt induláskor, nem sokat segített. :-\

De, majd akkor kikövetkeztetem. :)

2012. okt. 21. 10:57
 12/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem segít.... Hogy segítene ha át kell szívnia X éves szűrőn a levegőt ami tele van vízzel, porral, falevéllel, szőrrel és nem utolsó sorban BACIVAL. Mint már írtam cseréld ki a szűrőt (kb 1500Ft) + veszel klímatisztítót (kb 1400FT) ÉS ezt belefújod a légbeömlő csövekbe és a pollenszűrő alá. Azért mert nincs klímád használhatsz klímatisztítót :P Mindez megvan meleg vízben oldasz fel "ultra derm" nevezetű kézmosó szert és azzal mosod meg az üveget belülről. Arra vigyázz hogy ha a rongyot áztasd be a vízbe ne menjen le az aljára mivel apró homokszerű cucc van a kézmosóban és az csinálhat hajszálkarcolást az üvegen.
2012. okt. 21. 18:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Ó, a sima alkoholos ablakpucoló szer (pl. Clin, flakonos vagy spray-s mindegy) tökéletes. Én sokmindenre használok ultradermet, de erre felesleges.
2012. okt. 21. 23:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Az lehet hogy jó a clin meg az egyebek. de ha elkezd lerakódni a zsíros cucc az üvegre akkor meglátszanak a törlés nyomai. Ha ultradermel csinálja akkor ez nem jelentkezik.
2012. okt. 22. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!