Tippek belső párásodás ellen?
Most, hogy jöttem haza, félre kellett húzódnom, mert kívülről-bévülről annyira párásodott az autó ablaka, hogy szó szerint vakon mentem az úton.
A külső párát az ablaktörlő többé-kevésbé leviszi, de a belső ellen mit tudok tenni?
Utána félrehúzódtam, és ronggyal letöröltem. De, nem volt elég, hogy csak - az amúgy direkt ablaktisztásra készült - rongyot végighúztam az ablakon, hanem jó erősen rá kellett nyomnom, és akkor is csak, mintha szétmaszatoltam volna a dolgot.
Erre valami elkerülő praktikák?
Ha szétmaszatolod csak rajta, akkor az nem sima pára. A kilélegzett levegőből vagy a cigifüstből rá tud ez-az tapadni az ablakra - ablaktisztító szer és papírtörlő első körben. Aztán megnézni hogy a szellőztetés biztosan külső levegőn legyen, ne belső keringetésen.
Aztán ha még mindig párásodik, akkor valahonnan sok nedvesség jutott vagy jut az autóba. Pl. a cipődön beviszed a vizet, a kárpit felszívja ha nincs gumiszőnyeg, vagy beázik a karosszéria valahol.
Első esetben hagyni kell kiszáradni pl. fűtött garázsban, második esetben megkeresni a hibát, elhárítani és utána kiszárítani.
-Külső levegős szellőztetés.
-Az ablakot hagyd résnyire leengedve.
-Télire hajítsd ki a pollenszűrőt! (Néha felszedi a párát, vagy csak beázik és az egész párát ráfújja az ablakokra!)
Köszi! :)
A pollenszűrő az tényleg nem volt cserélve. :)
Klímám nincs, csak ventilátor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!