Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy diesel?

Kovács.ádám. kérdése:

Benzines vagy diesel?

Figyelt kérdés

VW Passat , Ford Mondeó , Mazda 6- Diesel vagy Benzin. Hosszú utakra kellene külföldön dolgozok melyik érné meg jobban elég nagy autók nem tudok dönteni!

A diesel kevesebbet eszik de a benzinessel kevesebb a baj, nem?

2012. okt. 19. 21:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

ha hosszú utakra kell akkor mindenképp diesel

a dízelnek annál nincs jobb, mint amikor egy ésszerű sebesség mellett berakják a tempomatot, és folyamatosan egy sebességgel halad(mondjuk ez minden autóra igaz, de a dieselre különös képpen)

ha karban van tartva akkor nincs vele több baj mint egy benzinessel

2012. okt. 19. 22:08
 2/18 anonim ***** válasza:
Kb azt szokás mondani hogy évi 30-40 ezer km-től, vagy afelett már megéri dízelt venni, a kissé drágább szervízköltség és az esetleg magasabb vételár (ez ma már nem biztos, hogy igaz, bár használt autó esetén általában igen) megtérül ekkora évi futásteljesítménynél.
2012. okt. 19. 22:24
 3/18 anonim ***** válasza:
Az a 30-40e Km legyen inkább 20. De szeretnék én évi 40e Km-en tankolni egy benzines szutykot :D
2012. okt. 20. 01:35
 4/18 anonim ***** válasza:

Jó, hát ez nézőpont kérdése barátom, én soha a büdös életben nem vennék dízelt, szerintem a dízelmotor traktorba való. Inkább járok biciklivel - szerencsére még nem kell - de amíg van rá pénz, tankolok egy benzinest, akár 20, akár 100 ezret megyek vele egy évben, mert az legalább nyújt valami élményt is.

A kérdező persze azt kérdezte, hogy mi éri meg jobban, csak neki próbáltam meg segíteni.

2012. okt. 20. 01:41
 5/18 anonim ***** válasza:
"benzines szutyok", ja de ha a gázolaj 600 ft lenne akkor a dízelmotor lenne a szutyok? Nem a motorok felépítése, meg a fizikai korlátaik tehetnek arról hogy az állam téged lehúz az adókkal mint a sz*rt...
2012. okt. 20. 10:07
 6/18 anonim ***** válasza:
A benzin meg fűnyíróba, ezt mindenki tudja. Érdekes módon nekem az tud élményt nyújtani, hogy egy gyengécskébb td-ben is ha 2000-nél odalépek, az megy. Próbáld meg ezt egy szintén gyengébb benzinesben...
2012. okt. 20. 11:38
 7/18 anonim ***** válasza:

Sajnos ez régi téma, de ezen nem lehet vitatkozni, én saját véleményem az , hogy diesel kisebb fordulaton nagyobb Nm, ezáltal kevesebb fogyasztás, sok kilómétert kibír.

Persze márkafügő pl: 1.4 pd tdi polo 4-5 liter és a világból kimegy.

Én szeretem a dízelt, a hangját , a kormolást, nem tudok betelni vele :D

2012. okt. 20. 12:44
 8/18 anonim ***** válasza:
én meg azt szeretem hogy a benzinesemnek odalépek 3 ezernél, és egyre jobban, de voszonylag egyenletesen húz egészen 7 ezerig, nem lök lökdös egyet 2 ezertől 3 ezerig, aztán lehet elváltani n ehogy hengerfejes legyen... és még turbo sincs benne...
2012. okt. 20. 13:06
 9/18 anonim ***** válasza:

Ha nincs pénz tankolni, az más, azzal nem lehet mit kezdeni, de ettől még felesleges azzal vitatkozni, hogy a benzines minden egyéb téren jobb.

Persze, nem teherhúzásra való (bár arra is vannak megfelelően nyomatékos benzinesek, persze nem nyerges vontatóról beszélünk), és ha valakinek a fixa ideálja a lehető legalacsonyabb fordulaton elérhető nyomatékcsúcs, az vegyen dízelt.

Ha viszont nem számítana a benzinkúton otthagyott összeg, kétlem, hogy az embereknek akár csak több, mint 1%-a dízelmotorral venné az autóját. Arról meg - ahogy valaki már igen jól rávilágított - nem tehet a benzinmotor, hogy az állam le akar húzni. Ha most 450 helyett 250 lenne a benzin - a jelenlegi fizud mellett - nem hiszem, hogy ennyire kardoskodnál a traktorod mellett.

2012. okt. 20. 18:05
 10/18 anonim ***** válasza:

Különben meg rohadt unalmas már, hogy turbódízelt szívóbenzineshez hasonlígatnak egyesek.

Ülj be egy modern feltöltött benzinesbe, az is elkezd húzni 2000-től, főleg ha kisebb meg nagyobb csiga is van benne. Na ezeknél már tényleg nem szól SEMMI érv a dízel mellett, a hosszútávon az üzemanyagon megspórolható összegen kívül.

2012. okt. 20. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!