Benzines vagy diesel?
VW Passat , Ford Mondeó , Mazda 6- Diesel vagy Benzin. Hosszú utakra kellene külföldön dolgozok melyik érné meg jobban elég nagy autók nem tudok dönteni!
A diesel kevesebbet eszik de a benzinessel kevesebb a baj, nem?
ha hosszú utakra kell akkor mindenképp diesel
a dízelnek annál nincs jobb, mint amikor egy ésszerű sebesség mellett berakják a tempomatot, és folyamatosan egy sebességgel halad(mondjuk ez minden autóra igaz, de a dieselre különös képpen)
ha karban van tartva akkor nincs vele több baj mint egy benzinessel
Jó, hát ez nézőpont kérdése barátom, én soha a büdös életben nem vennék dízelt, szerintem a dízelmotor traktorba való. Inkább járok biciklivel - szerencsére még nem kell - de amíg van rá pénz, tankolok egy benzinest, akár 20, akár 100 ezret megyek vele egy évben, mert az legalább nyújt valami élményt is.
A kérdező persze azt kérdezte, hogy mi éri meg jobban, csak neki próbáltam meg segíteni.
Sajnos ez régi téma, de ezen nem lehet vitatkozni, én saját véleményem az , hogy diesel kisebb fordulaton nagyobb Nm, ezáltal kevesebb fogyasztás, sok kilómétert kibír.
Persze márkafügő pl: 1.4 pd tdi polo 4-5 liter és a világból kimegy.
Én szeretem a dízelt, a hangját , a kormolást, nem tudok betelni vele :D
Ha nincs pénz tankolni, az más, azzal nem lehet mit kezdeni, de ettől még felesleges azzal vitatkozni, hogy a benzines minden egyéb téren jobb.
Persze, nem teherhúzásra való (bár arra is vannak megfelelően nyomatékos benzinesek, persze nem nyerges vontatóról beszélünk), és ha valakinek a fixa ideálja a lehető legalacsonyabb fordulaton elérhető nyomatékcsúcs, az vegyen dízelt.
Ha viszont nem számítana a benzinkúton otthagyott összeg, kétlem, hogy az embereknek akár csak több, mint 1%-a dízelmotorral venné az autóját. Arról meg - ahogy valaki már igen jól rávilágított - nem tehet a benzinmotor, hogy az állam le akar húzni. Ha most 450 helyett 250 lenne a benzin - a jelenlegi fizud mellett - nem hiszem, hogy ennyire kardoskodnál a traktorod mellett.
Különben meg rohadt unalmas már, hogy turbódízelt szívóbenzineshez hasonlígatnak egyesek.
Ülj be egy modern feltöltött benzinesbe, az is elkezd húzni 2000-től, főleg ha kisebb meg nagyobb csiga is van benne. Na ezeknél már tényleg nem szól SEMMI érv a dízel mellett, a hosszútávon az üzemanyagon megspórolható összegen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!