Melyik a jobb? Benzines vagy diesel?
Rossz a kérdésfelvetés, mindkettő bevált, kiforrott konstrukció.
Hogy neked melyik megfelelőbb, az a te vezetési szokásaidtól és igényeidtől függ.
Mindegy csak gázszett is legyen benne !
:D
Egyszerű kérdés: Mennyit mész évente? 10e km vagy 40e? Ha keveset, akkor benzinest, egyébként dízel.
Én dízel párti vagyok, mert a nyomaték, amit ad, egy benzines sosem fog. És autópályán sem pörög 120nál 3500on.
Fogyasztásról meg ne is beszéljünk.
"mert a nyomaték, amit ad, egy benzines sosem fog"<< butaság "autópályán sem pörög 120nál 3500on" << ez is butaság
"Fogyasztásról meg ne is beszéljünk" << ez igaz, és az is hogy ha többet akar menni akkor inkább dízelt vegyen ( esetleg benzin/gázosat ), ha kevesebbet akkor benzinest.
""mert a nyomaték, amit ad, egy benzines sosem fog"<< butaság "autópályán sem pörög 120nál 3500on" << ez is butaság
"Fogyasztásról meg ne is beszéljünk" << ez igaz, és az is hogy ha többet akar menni akkor inkább dízelt vegyen ( esetleg benzin/gázosat ), ha kevesebbet akkor benzinest."
Akkor alá is támasztanád kérlek? Mert nekem van benzines és dizel autóm is, és erősen érezhető a különbség (1.6 benzin vs 1.9 PD TDI)
Nincs jobb vagy rosszabb. A családi autónk dízeles (igaz annyiból sántít a dolog, hogy én is ezzel járok dolgozni), ez a nagyobb, ezzel megyünk családosan bárhová, vagy akár egyedül is, ha 50 kilométernél messzebbi a cél.
A feleségem autója kisebb és benzines, munkába jár vele, bevásárolni, bölcsödébe viszi a gyereket, fodrászhoz, stb. Hosszú utakra nem használjuk.
Városban forgolódni mindenképp benzinest ajánlok, kicsit néha hülyén is érzem magam a nagy dízel autóban, amikor melónál nem megyek meszebb vele, a városi forgalomban egy fürgén pattogó benzines verhetetlen tud lenni.
Viszont egyszer történt, hogy kölcsönadtuk az Audit a legjobb barátomnak, akinek meghalt a kocsija és persze pont akkor kellett elmennünk, hát enyhén fura volt, hogy a pályán kitapostam a padlólemezt és jobban pörgött az asszony kocsija, mint ahol az Audi már letiltana.
Ha nagy utazó vagy mindenképp dízeles autót ajánlok.
"Akkor alá is támasztanád kérlek? Mert nekem van benzines és dizel autóm is, és erősen érezhető a különbség (1.6 benzin vs 1.9 PD TDI)"
Persze. Te mit hasonlítasz mihez? 1.6 szívó benzinest 1.9 feltöltött dízelhez???
Maradjunk a VW konszernnél:
2.0 PDTDI 125kW/170LE 350Nm@1800-2500rpm
2.0 TFSI 147kW/200LE 280Nm@1700-5000rpm ( ez elérhető 271LE/350Nm-ig, de azt nem RS/GTI/S3-S4 kivitelbe nem szerelik.)
Azért ezek kerültek a példába, mert hengerűrtartalomban csak ~20cm^3 eltérés van,1.9PD<>2.0TFSI között azért több)
Nyilván egy "szívó" 1.6 benzinest a maga 107 paripájával és 150 Nm-ével egy lapon sem lehet említeni ezekkel, de miért hasonlítanánk egy nem feltöltött motort egy feltöltötthöz? Egyenlő pályák egyenlő esélyek. A fent leírt példából látható egy modern feltöltött benzines és egy modern feltöltött dízel között nincs nagy különbség nyomaték/nyomatéktartomány között >> ezekhez a benzinesekhez már ugyanúgy rakható akár hosszabb áttételezésű váltó, akár csak hosszabb utolsó fokozat, és autópályán nem fog 3500-at pörögni. Ez felsőkategóriában régen is megvolt, az én autóm is 1800-at pörög 100-nál, 2700-at 150-nél és benzines...
Megfelel az indoklás?
Nem, nem felel meg, miután:
A LEGTÖBB mai benzines autó NEM feltöltött. Magyarul: Ha rákérdez, hogy a benzines a jobb, vagy a dízel, akkor nyomaték és autópályán lévő pörgés alapján a dízel a jobb.
Persze lehet ezt meg azt("ugyanúgy rakható akár hosszabb áttételezésű váltó, akár csak hosszabb utolsó fokozat, "), de nem ez az ÁLTALÁNOS!
Tehát, maradjunk annyiban, hogy a kérdező nem fog csak azért keresni egy hosszabb áttételezett váltós, feltöltött benzines autót, ha megtalálja minden kb 98 óta gyártott dízelben...
A fogyasztásról meg ne is beszéljük...
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!